Gearguru: de shop voor sport en avontuur

Waar avontuur en kwaliteit samenkomen

Webshops
Online marketing
Websites

Voor Gearguru hebben we absoluut onze grenzen verlegd en een totaalpakket afgeleverd voor deze klant. We stonden in voor de ontwikkeling van de nieuwe webshop, huisstijl, het bedenken (inclusief deponeren) van de naam én de lancering van het nieuwe merk!

webshop
commerciëel
website

Een nieuwe shop voor Henrotech

We hebben reeds een lange voorgeschiedenis met deze klant, Henrotech. In 2012 contacteerden ze ons omwille van technische problemen met hun (Drupal 7) webshop. Nu, meer dan 11 jaar later, staat deze webshop nog steeds online. We hebben in al die tijd uiteraard niet enkel de oorspronkelijke problemen opgelost maar ook de hele shop (inclusief het logo) een flinke upgrade gegeven.

Ondertussen groeide de afdeling sport- en vrijetijdsartikelen bij Henrotech zo sterk, dat er beslist werd om hiervoor een volledig nieuw merk én nieuwe shop in de markt te zetten. De huidige webshop van Henrotech blijft hiernaast bestaan voor hun professionele klanten.

Gearguru logo

Enter Gearguru

Gearguru is dé shop waar je terecht kan voor een steeds breder wordend aanbod aan vrijetijds- en sportartikelen.

Met veel enthousiasme hebben we naast de opzet van de webshop ook de creatie van de naam, het logo én de huisstijl voor onze rekening genomen.

Meerdere shops in één

Omdat het productgamma, erg breed is, werd de shop zo opgebouwd dat hier meerdere webshops onder geplaatst kunnen worden. Bij de lancering werd voorlopig enkel het deel voor sport-en vrijetijdsproducten online geplaatst. Binnenkort wordt bijkomend ook de 'health' shop gelanceerd, met focus op gezondheidsartikelen voor particulieren.

Over de opbouw van de webshop is goed nagedacht. Onze klant kan zeer eenvoudig producten aanmaken die in beide shops beschikbaar zijn. Daarnaast kunnen ook de bezoekers producten van de verschillende shops in één winkelmandje plaatsen en afrekenen.

Shoppen per categorie, per sport of per merk? Het kan allemaal!

Elk product kan uiteraard in verschillende categorieën geplaatst worden waardoor je als bezoeker jouw product snel terugvindt via jouw sport, merk of categorie naar keuze. Naast de keuze die je kan maken in de diverse menu’s hebben we ook een filter navigatie uitgewerkt, waardoor je snel verder kan naar de keuze die best bij je past.

 

Mockup - filternavigatie Gearguru

Deze navigatie zullen we overigens stap voor stap verder uitwerken naarmate nieuwe categorieën worden toegevoegd. Zo kan je momenteel al filteren op het volume van je drinkfles, maar nog niet op het aantal slaapplaatsen in je toekomstige tent. Geen paniek, dat brengen we zeker en vast in orde voor het nieuwe kampeerseizoen in aantocht is.

Een shop die kan groeien

Het is intussen al duidelijk dat we de webshop verder zullen uitbreiden naargelang er nieuwe producten bij komen. Op die manier wordt de investering gespreid en kunnen we functionaliteiten toevoegen op het moment dat die zinvol zijn. De nieuwe functionaliteit (zoals nieuwe filteropties, suggesties, gerelateerde producten, varianten, …) kan snel afgestemd worden op het groeiende aanbod en tijdelijke trends .

Mockup Gearguru website

Een ingevulde shop met gevulde marketing agenda

Omdat wij, net als Gearguru, geen lege doos willen leveren, stonden we samen met de klant ook in voor de invulling van de shop. Nog tijdens de ontwikkeling werd gestart met het opbouwen van de categorieën, plaatsen van productfoto’s en het invullen van de productdata. 

Bij een nieuwe shop hoort uiteraard ook de gepaste marketing, een taak waar 3sign zich in gespecialiseerd heeft. Zo hoort er bij de lancering van een nieuw merk natuurlijk de nodige campagnes. Door periodiek overleg zorgen we dat de marketingactiviteiten die wij voor Gearguru uitvoeren, aansluiten bij wat er op dat moment speelt in de markt. Zo spelen we kort op de bal en verlichten we de werkdruk van de klant.

Het eindproduct? Een nieuw merk op de markt van outdoor en sport producten, een volledig ingevulde webshop en een lopende campagne om deze een vliegende start te geven.

Interesse om met ons samen te werken?