11.11.11

3sign helpt 11.11.11 mee in beweging!

Websites

We vertellen je wellicht geen geheim dat we bij 3sign graag ons steentje bijdragen aan een betere wereld met onze expertise in webdesign. We waren dan ook zeer verheugd dat we voor 11.11.11 een volledig nieuwe website hebben mogen ontwerpen. Een project waar we met volle overtuiging en veel enthousiasme aan hebben gewerkt!

Hier gingen we voor

De vernieuwde website is een centraal platform voor de verschillende campagnes, verhalen, vrijwilligers en lidorganisaties van 11.11.11.

Samen tegen onrecht

“11.11.11 vecht tegen onrecht en voor duurzame verandering. Want iedereen verdient dezelfde basisrechten.”, zo luidt de missie van de organisatie. 3sign sluit zich hier volmondig bij aan! Samen met het communicatieteam van 11.11.11 en Digiraf, die de organisatie mee ondersteunt in hun digitale transformatie en strategie, hielpen we deze boodschap helder en krachtig neer te zetten op hun nieuwe website.

Maar hiermee houdt het uiteraard niet op. De website vormt tevens de centrale ontmoetingsplaats voor de vele vrijwilligers. Gelijktijdig met de ontwikkeling van de website werd er door een andere partner gewerkt aan een nieuw platform voor de vrijwilligers, waar men onder meer acties kan registreren en online bijdragen kan leveren.

De nieuwe website die 3sign ontwikkelde, zorgt ervoor dat vrijwilligers en sympathisanten makkelijk aan de slag kunnen door alle informatie te centraliseren en ze naadloos naar het externe platform worden doorgestuurd waar nodig.

Voorpagina website 11.11.11 op een desktop en mobiel toestel

Alle informatie op één plaats

De jaarlijkse campagne van 11.11.11 komt steevast uitgebreid in de media en geniet dus ruime bekendheid. Wij hebben er daarom voor gezorgd dat de verschillende acties en alle informatie rond het campagnethema een mooie plaats kregen op de website. Hierdoor moeten er geen afzonderlijke campagnewebsites meer worden gebouwd.

Het thema van dit jaar is overigens – net als vorig jaar – “changemakers”: straffe mensen of organisaties die elk op hun manier het verschil willen maken door te strijden voor een duurzame, leefbare toekomst waarin niemand achter blijft. Ben je ook benieuwd naar wie ze zijn? Je ontdekt de changemakers van 2020 en hun verhalen allemaal op de nieuwe website.

Helder en sfeervol

Omdat de jaarlijkse campagne van 11.11.11 zo goed gekend en breed gedragen is doorheen Vlaanderen hebben we uiteraard veel aandacht geschonken om deze ook zo sterk mogelijk in de verf te zetten op de website. Maar er is veel meer dan dat. Het hele jaar door is de organisatie namelijk samen met haar partnerorganisaties, naast Vlaanderen, wereldwijd actief aan de slag tegen onrecht.

Weergave van 2 artikels op de site van 11.11.11

De geleverde inspanningen en het resultaat zijn niet altijd in twee regels uit te leggen. Sommige artikels op de website zijn dus behoorlijk uitgebreid. Met veel zorg kozen we daarom geschikte lettertypes en hebben we veel aandacht besteed aan een aangenaam, “luchtig” ontwerp van alle pagina’s. Hierdoor zijn de teksten steeds vlot leesbaar, zowel op mobiele als niet-mobiele toestellen, alsook voor bezoekers met een beperking. Bovendien kan elk artikel voorzien worden van een aantrekkelijke lay-out, waarbij tekst en afbeelding elkaar afwisselen. Dit alles is natuurlijk heel eenvoudig te beheren voor de medewerkers van 11.11.11, iets waar we bij 3sign steeds een stokpaardje van maken bij het ontwerpen van websites.

Een website die blijft boeien

Heel wat websites en blogs op het internet hebben veel interessante informatie te bieden, maar lezers haken vaak af op ellenlange teksten of onoverzichtelijke webpagina’s. Op de nieuwe website van 11.11.11 zal je je daarentegen niet gauw vervelen.

site 11.11.11 op mobiele toestellen

Om de uitgebreide verzameling aan verhalen, opinies, nieuws of andere informatie op de website overzichtelijk te houden, hebben we er immers voor gezorgd dat je heel eenvoudig kan filteren op basis van een thema, locatie en/of type (zoals actualiteit, opinie, politiek…). Wanneer je klikt op een artikel dat jou aanspreekt, bieden we je meteen ook andere gerelateerde informatie aan. Hierdoor lees je al gauw het ene boeiende artikel na het andere.

Vacatures die het verschil maken

Ben je op zoek naar een professionele loopbaan of een vrijwillige activiteit met een maatschappelijke meerwaarde? Dan is de kans groot dat je op de op de vacaturepagina van 11.be terecht komt.

Vacature op de site van 11.11.11 op een mobiel toestel

Je vindt er momenteel maar liefst ruim 1900 vacatures in een tiental sectoren uit binnen- én buitenland. Alle organisaties die actief zijn in de brede social-profit sector kunnen immers vragen om een account te laten aanmaken op de website. Op die manier kunnen alle vacatures uit de sector makkelijk worden gebundeld op één website en kunnen ook kleinere organisaties hun vacatures naar een breder publiek verspreiden door een publicatie op de website van 11.11.11.

Door de handige filters die snel en accuraat werken, krijg je meteen een selectie van de vacatures die voldoen aan jouw wensen.

Een website die krachten bundelt

11.11.11 vecht tegen onrecht. Dat doen ze echter niet alleen. Samen met meer dan 50 lidorganisaties worden de krachten van tienduizenden vrijwilligers en partners wereldwijd gebundeld.

Ook voor de lidorganisaties werd er dan ook een plaats gecreëerd op de website. Deze organisaties krijgen hierdoor niet alleen zichtbaarheid op de website, maar tevens een eigen account waarmee ze actief kunnen bijdragen aan de website én de organisatie.

site 11.11.11 op mobiele toestellen presentatie

Zo kunnen de lidorganisaties naast vacatures ook hun activiteiten publiceren in de agenda. Door de huidige Corona-pandemie is deze agenda momenteel jammer genoeg heel erg beperkt.

Lidorganisaties kunnen daarnaast ook zélf verhalen plaatsen. De honderden verhalen, de vele opinies en overwinningen van 11.11.11 en hun lidorganisaties tonen op die manier aan dat samenwerken ook écht werkt.

Doe mee!

De jaarlijkse acties van 11.11.11 zijn intussen al flink op gang gezet. Het hoeft echter weinig betoog dat de Corona-pandemie de campagne van 2020 wel heel erg bijzonder maakt. Normaal is de actie heel zichtbaar op straat en krijgt zowat half Vlaanderen bezoek van een vrijwilliger, maar dit alles kan nu even niet en hierdoor dreigt de campagne jammer genoeg wat onder de radar te verdwijnen. Nochtans toont de Corona-pandemie misschien meer dan ooit aan dat hoe de zwaksten in onze samenleving doorgaans het hardst getroffen worden, en hoe belangrijk het dus is om te blijven strijden voor een meer rechtvaardige wereld!

Tot slot daarom dan ook een bijzonder warme oproep aan iedereen om ook dit jaar de talloze nobele acties van 11.11.11 te steunen!

De uitdaging

Afbeelding mensenrechten
#01

Nood aan flinke update

De website van 11.be was flink verouderd, zowel grafisch als functioneel. Bovendien waren er verschillende afzonderlijke websites ontstaan om de stukjes ontbrekende functionaliteit op te vullen. Er was nood aan een volledig nieuwe website, waar de enorme hoeveelheid informatie en tools samen konden aangeboden worden. Er was nood aan een nieuwe, frisse lay-out waar de vele foto’s en teksten volledig tot hun recht komen.

Volledig nieuw ontwerp

Wij zorgden voor een volledig nieuw ontwerp, met veel ruimte voor tekst en foto’s, én overzicht in het enorm rijke aanbod van de organisatie en haar partners. De site werkt vlot en snel, op zowel grote als kleine schermen. Aparte websites per campagne zijn overbodig geworden.

Selectie uit het ontwerp voor 11.11.11
Campagne 2020 11.11.11
#02

Strakke deadline

Een strakke deadline. De jaarlijkse campagne kan je uiteraard niet uitstellen en ook de invulling van zo’n nieuwe website is een hele klus.

Uitwerking met een MVP en sprints

Om de deadline te halen werd er gewerkt met een MVP. De basisversie van de website werd enkele maanden voor de campagne gelanceerd. De medewerkers van 11.be gingen aan de slag met de inhoudelijke invulling, terwijl wij achter de schermen verder bleven werken aan de functionaliteit.

Campagne Changemakers

Interesse om met ons samen te werken?