Websites met een blik op de toekomst

Een website is meestal een flinke investering, zeker als er maatwerk gemaakt wordt. Dit vraagt niet enkel een investering in financiële middelen, maar doorgaans moet je ook behoorlijk wat tijd investeren om het project samen met de webbouwer op poten te zetten.

Als klant wil je dan uiteraard een idee hebben hoe lang je verder kan met jouw website. We geven hier een antwoord op vanuit een puur technisch standpunt.

Logo drupal 8 waar de 8 vervangen is door ∞

Garantie

Een staalharde garantie geven op maatwerk is erg moeilijk. Bij software platforms wordt dit soms gedaan, maar daar heeft de klant geen inspraak in de functionaliteit en toekomstige ontwikkeling.

Bij maatwerk wordt alles op maat uitgebouwd en vaak ook bijgestuurd tijdens het traject of na oplevering.

Dit maakt het moeilijk om te definiëren welke functionaliteit onder de garantie zou vallen. Bij maatwerk moet er dus een vertrouwensband zijn tussen de klant en de leverancier. 

Uiteraard voorzien wij na oplevering van een project een garantieperiode. De duur hiervan is afhankelijk van het type project. In elk geval is deze periode veel korter dan de totale levensduur van het project. 

We lichten je graag toe hoe wij er voor zorgen dat je kan rekenen op een jarenlange stabiele werking van jouw website.

Future-proof project aanpak

We hebben weinig vertrouwen in mensen die de toekomst kunnen voorspellen en zullen zeker niet beweren dat we dat zelf kunnen. Wel is het perfect mogelijk om tijdens de ontwikkeling van de website al een paar zaken te voorzien om een groeitraject en bijsturing in de toekomst zo eenvoudig mogelijk te maken. Tijdens de analysefase bekijken we samen met de klant welke functionaliteit er mogelijk interessant is om later uit te werken.

Hier houden we tijdens de technische analyse rekening mee zodat we deze zaken nadien vlot kunnen toevoegen. Het liefst starten we met een zo eenvoudig mogelijk project waarbij zoveel mogelijk opties open gehouden worden voor de toekomst. Drupal leent zich erg goed voor deze aanpak.

Geen 'vendor lock-in'

Vaak heb je als klant eigenlijk geen optie om van leverancier te veranderen. Theoretisch kan het uiteraard altijd, maar de inspanningen om dit te doen zijn soms zo groot dat het niet haalbaar is. Dan kan je in een situatie terecht komen dat je niet tevreden bent van je leverancier maar toch besluit om de samenwerking verder te zetten. Dat is uiteraard geen comfortabele situatie.

Wij doen er alles aan om deze situatie te vermijden en de optie van een eventuele overstap open te houden. Wij werken met open-source software, stabiele modules zonder licenties, uitgebreide documentatie, ... Elke dag opnieuw willen wij bewijzen dat de klant de juiste keuze gemaakt heeft. Je werkt samen met ons omdat wij een meerwaarde bieden. Dat is ook te zien in ons klantenbestand. Veel klanten van het eerste uur werken nog steeds samen met ons en lieten vaak meerdere projecten door ons uitwerken.

3sign is een stabiele partner

Wij zijn al geruime tijd actief in onze sector en kiezen bewust voor een langzame groei. We zijn erg transparant in onze werking en werken uitsluitend aan projecten waar we ons goed bij voelen.  Onze betrokkenheid met onze klanten is erg groot. Wij houden ervan om eerlijk te communiceren. We stellen zowel de vragen van onze klanten als onszelf voortdurend in vraag. Niet enkel onze klanten zijn trouw, de medewerkers van 3sign zijn dat ook. Op deze pagina kan je kennis maken met ons team, maar je mag uiteraard ook altijd eens langs komen.

Uitgebreide documentatie en back-ups

We bouwen documentatie op van alle stappen van het project, dit is noodzakelijk bij maatwerk. Maar dat is niet alles: alle stukjes code die geschreven worden, worden allemaal apart bijgehouden en kunnen gelinkt worden aan zowel de programmeur als de vraag die geleid heeft tot de aanpassing.

Nieuwe functionaliteit wordt steevast eerst getest op een testversie van de website. In het uitzonderlijke geval dat een fout niet werd opgemerkt en toch doorgevoerd wordt op de live-site, kunnen we steeds terugkeren naar de situatie van voor de aanpassing. Bij 3sign werken we met continiuos integration.

Werken met stabiele software

Wij trekken volop de kaart van open-source. Hierdoor is alle code van jouw project beschikbaar en niet afhankelijk van licenties. We zullen nooit werken met modules waar wel een licentie aan verbonden is. 

Wij werken al meer dan 10 jaar met Drupal. In al die tijd is Drupal van een eenvoudig CMS (content management system) uitgegroeid tot een stabiel platform waar je volledige maatwerktrajecten op kan uitbouwen. De community die er aan werkt is ook sterk gegroeid. Intussen werken duizenden vrijwilligers over heel de wereld aan Drupal. Er staan meer dan 1.000.000 Drupal websites live en Drupal wordt zowel gebruikt door multinationals, overheden, kmo's en eenmanszaken.

Upgraden naar een nieuwe versie

Er zijn zeer regelmatig updates van Drupal. Deze zorgen voor een verbeterde werking of zijn gerelateerd aan de veiligheid. Een site die regelmatig wordt geüpdatet kan je als zeer veilig beschouwen. Er komen regelmatig nieuwe versies uit van Drupal (de huidige versie is Drupal 8). Deze worden major releases genoemd. Bij vorige versies (voor Drupal 8) was het niet eenvoudig om de site te upgraden van de ene major release naar de andere. Hier is met de komst van Drupal 8 verandering in gekomen.

De sites die wij nu bouwen in Drupal 8 kunnen later geüpgraded worden naar Drupal 9.

Dit biedt alvast een zeer mooi toekomstperspectief!

Interesse om met ons samen te werken?