Vacature integratie met Drupal

We kampen momenteel met een enorm tekort op de arbeidsmarkt. De “war for talent” woedt hevig en zowel grote als kleine bedrijven hebben problemen met het invullen van hun vacatures. De grote vraag is: hoe zorg ik als bedrijf dat de juiste mensen op mijn vacature terecht komen, en hoe overtuig ik hen om effectief te solliciteren? Je website is hierbij een onmisbaar krachtig instrument. In deze blog vertellen we je hoe je jouw website zo effectief mogelijk kunt inzetten om sollicitanten aan te trekken en te overtuigen.

vacatureintegratie

Het beheer en de opvolging van online gepubliceerde vacatures is voor veel van onze klanten niet evident. Zoals je van ons kan verwachten, kunnen wij in Drupal een heel mooie oplossing op maat uitwerken om die opdracht eenvoudiger en efficiënter te maken. Iedereen die reeds met ons heeft samengewerkt weet dat wij graag een uitdaging aangaan, maar we hebben ook altijd de reflex om even de markt te verkennen om na te gaan of er al valabele oplossingen voorhanden zijn.

ATS (Application Tracking Software)

De software voor het opvolgen van vacatures, interviews, aanleggen van een database etc. wordt een ATS omgeving genoemd (application tracking software). Onze klant AZ Groeninge koos bijvoorbeeld voor een samenwerking met HR Technologies. De ATS is dé plek waar je alle informatie verzamelt en verwerkt. Dit geldt niet alleen voor evidente  informatie zoals bijvoorbeeld CV’s en andere documenten, maar je ATS zal ook werken als kaart en kompas voor wie betrokken wordt bij je aanwervingen. Het kan bijvoorbeeld ook je bibliotheek aan jobomschrijvingen zijn waarop je terugvalt om nieuwe vacatures te lanceren. Het is je moderne fichebak waar je op elk moment kan terugvinden wie zich in welke fase of status bevindt in je recruitmentproces.

Solliciteer nu

Een ATS systeem maakt het eenvoudig om alles rond je vacatures op te volgen. Maar natuurlijk moeten hier eerst wel sollicitaties op binnenkomen. Dit is waar je eigen website en/of het vacatureluik opduikt in het verhaal. HRT maakt in hun blogpost de analogie tussen vacatures invullen en producten verkopen. Ook om je vacatures aantrekkelijk te maken voor potentiële kandidaten is het belangrijk om marketing strategieën in te zetten. En laat je website nu net één van de meest belangrijke en veelzijdige marketing tools in je arsenaal zijn.

Connectie met Drupal

We hebben het al vaak gehad over de vele voordelen van Drupal als een CMS systeem. Naast de uitgebreide mogelijkheden tot maatwerk en rapportage, is Drupal bij uitstek geschikt voor integraties met externe systemen, zoals in dit geval een ATS. We zorgen dat de vacatures uit de ATS opgehaald worden en naadloos in de website verwerkt worden. Omgekeerd zorgen we er ook voor dat de gegevens van de sollicitanten meteen in je ATS terechtkomen. Samen met HR Technologies werkten we bijvoorbeeld aan een koppeling tussen de Drupal website van onze klant AZ Groeninge en hun ATS systeem van HRT.

Levensbelangrijke vacatures

Het AZ Groeninge in Kortrijk is een van de grootste ziekenhuizen van ons land. Zij hadden reeds een site gebouwd in Drupal 8, maar waren op zoek naar een nieuwe partner om hen te ondersteunen in het onderhoud, het bouwen van uitbreidingen en hun marketing. Hiervoor kwamen ze bij ons terecht. In een eerste fase zijn we er meteen in geslaagd om de site een pak sneller en stabieler te laten werken.

AZ Groeninge

Nadien was het tijd om diverse onderdelen van de site stap voor stap verder op punt te zetten. De eerste focus waren diverse kleine zaken om het gebruiksgemak voor zowel de bezoekers als de beheerders naar een hoger niveau te tillen. In deze blogpost gaan we verder in op onze aanpak voor de optimalisatie van het job gedeelte van de site.

De sollicitatiedrempel verlagen

Gezien het tekort op de arbeidsmarkt is het niet gek dat bedrijven naar manieren zoeken om de deur zo ver mogelijk open te zetten voor potentieel nieuw personeel. Werkzoekenden kunnen echter tegen een heleboel zaken aanlopen. Ze komen bijvoorbeeld terecht op je vacature via de website maar worden vervolgens doorverwezen naar een externe website voor het verdere verloop. Dat wekt niet meteen veel vertrouwen bij nieuwe kandidaten. Met een naadloze integratie tussen de website en het ATS systeem halen we in ieder geval deze drempel om te solliciteren helemaal weg. De sollicitatieprocedure is zodanig verweven in de website dat een sollicitant zelfs niet beseft dat hij of zij te maken heeft met een extern systeem.

Eenvoudig beheer en opvolging

Eenvoudig beheer

Het beheren van de vacatures op de website wordt door de integratie een stuk eenvoudiger, dat hoeft namelijk niet meer apart te gebeuren. Beheerders kunnen vacatures plaatsen in hun vertrouwde ATS omgeving, de vacatures worden dan automatisch opgehaald met een API en worden mooi weergegeven in de stijl van de website. Als alles goed gaat stromen de sollicitaties nu via je website bij je ATS binnen. Van hieruit kun je de rest van de sollicitatieprocedure mooi opvolgen.

De case van AZ Groeninge

Near real-time updates

De website leest meerdere keren per dag alle openstaande en actieve vacatures uit EasyToRecruit (de ATS). In near real-time hebben de recruiters dus de mogelijkheid vacatures naar de website te pushen.
Geen dubbel werk

Geen manuele omweg via het CMS meer nodig, vacatures komen direct op de website.
Interessante vacatures

De vacatures worden ingelezen, en aan de hand van metadata ingedeeld in de juiste categorie. Daarna worden ze aangevuld met rich content: foto, video en/of testimonials worden aan de vacature toegevoegd.
Geïntegreerde formulieren

Kandidaten kunnen eenvoudig klikken op een ‘solliciteren’-knop. Drupal zal in reactie aan de Easy To Recruit-API vragen welke velden er in de sollicitatie ingevuld moeten worden, en zo een formulier opbouwen.
Verificatie met ATS

De kandidaat geeft alle info in, en Drupal verifieert in de achtergrond alle info met de Easy To Recruit-database.
Naadloze ervaring

Een sollicitant kan solliciteren zonder dat hij of zij op enig moment de AZ Groeninge website heeft moeten verlaten noch manueel een account in Easy To Recruit heeft moeten aanmaken.
Waardevolle inzichten

Door je ATS met je website te integreren, kan je de wervingsstatistieken nauwkeuriger opvolgen en meten, waardoor je waardevolle inzichten krijgt die kunnen helpen bij het optimaliseren van je wervingsproces en kanalen.

Ook interesse in een integratie tussen je Drupal website en je sollicitatiesoftware? Neem contact met ons op, dan kijken we samen wat we voor je kunnen betekenen.

Interesse om met ons samen te werken?