Perco

PerCo: dé referentiewebsite voor science-based HRM!

Online marketing
Websites

PerCo bestaat sinds 1988 en is een referentie in de wereld van Human Resource Management (HRM). PerCo onderscheidt zich hierin door hun nadrukkelijke wetenschappelijke (“science-based”) aanpak, iets wat we bij 3sign erg graag onderschrijven. Ze voorzien in trainingen en opleidingen, individuele coaching, en organisatie- en cultuurontwikkeling.

Dé uitvalsbasiswebsite voor wetenschappelijk onderbouwde informatie rond HRM.

PerCo koos met volle overtuiging voor 3sign om hun website in een volledig nieuw jasje te steken, omwille van onze jarenlange ervaring en expertise in op maat gemaakte websites. Zoals steeds doorlopen we hierbij in nauwe samenwerking met de klant een uitgebreid voortraject. Tijdens dit voortraject analyseren we onder meer hun noden en wensen, om samen te komen tot een optimaal resultaat dat aan alle behoeften van de klant beantwoordt. Bij PerCo bestond de voornaamste uitdaging eruit om hun bijzonder rijke bron aan informatie en hun uitgebreide trainingsaanbod op een zo overzichtelijk mogelijke manier weer te geven.

Voorpagina website PERCO in een browservenster

Meer dan zomaar een eenvoudige opfrisbeurt van de vorige (“content”-gebaseerde) website mondde het project hierdoor uit in een volwaardige webapplicatie, met onder meer een unieke “trajectconfigurator”. Met behulp van deze configurator kan iedereen op een eenvoudige manier online een gepersonaliseerd ontwikkelingstraject samenstellen. We bundelden hieronder enkele van onze belangrijkste verwezenlijkingen voor PerCo samen.

Stel jouw ontwikkelingstraject samen

Schermafbeelding gewenst opledingstraject website Perco

PerCo heeft een bijzonder ruim aanbod aan ontwikkelingstrajecten, die bovendien allen aangepast zijn aan verschillende doelgroepen. Daarbij bieden ze zowel voorgedefinieerde als op maat gemaakte trajecten aan. Om deze brede waaier aan ontwikkelingstrajecten overzichtelijk te maken, ontwikkelden we bij 3sign een online “trajectconfigurator”. Deze configurator laat geïnteresseerde cursisten toe snel en eenvoudig hun ideale ontwikkelingstraject bij PerCo online samen te stellen. Bij de samenstelling van jouw persoonlijk ontwikkelingstraject krijg je steeds een mooi overzicht van de totale kostprijs.

Bovendien kan je jouw traject desgewenst ook steeds aanpassen, waarna alle wijzigingen en de kostprijs “on the fly” worden bijgewerkt.

Wanneer je het volledige proces van de trajectconfigurator hebt doorlopen, ontvang je een PDF-bestand met daarin jouw selecties voor het gekozen ontwikkelingstraject, samen met een indicatieve prijsbepaling. De samenstelling van een individueel ontwikkelingstraject wordt op die manier zowel voor de geïnteresseerde cursisten als voor de PerCo-medewerkers zelf sterk vereenvoudigd!

Zelf aan de slag

Ben je zelf ook benieuwd naar de mogelijkheden die PerCo biedt voor een gepersonaliseerd ontwikkelingstraject? Surf dan snel even naar hun website en probeer de trajectconfigurator zelf (vrijblijvend) uit!

Ontwikkelingstrajecten?

Met de term “ontwikkelingstraject” wil PerCo aangeven dat hun trainingsaanbod breder reikt dan alleen opleidingen. Met “ontwikkeling” bedoelt men bijvoorbeeld ook organisatieontwikkeling of teamcoaching. Een opleiding kan daar een deel van uitmaken. Meer informatie hierover vind je terug op hun website.

Overzichtelijke informatie

Dat PerCo veel belang hecht aan goed onderbouwde wetenschap blijkt onder meer uit de grote hoeveelheid “evidence-based” informatie over HRM op hun website. Om deze informatie voor de bezoeker echter zo overzichtelijk mogelijk te houden, voorzagen we in de mogelijkheid om bij bepaalde termen meer informatie op te vragen zonder dat je als gebruiker meteen naar een nieuwe pagina wordt omgeleid.

Animatie van de 'meer info' links op de site van Perco

Een handige tool zorgt er bovendien voor dat ook het aanmaken van deze “meer info”-links voor de websitebeheerders zelf kinderspel is. Wanneer een beheerder van de website een stukje tekst selecteert, krijgt men namelijk de mogelijkheid om een link toe te voegen aan de hand van een zoekveldje. Dit maakt het erg eenvoudig om steeds de juiste URL te selecteren zonder knip- en plakwerk! In een vorige blogpost omtrent het gebruik van “Meer info”-links gingen we op dit onderwerp overigens nog iets dieper in.

Eigen video’s afschermen

PerCo had nood aan afgeschermde video’s die niet extern gehost worden. PerCo wil immers vermijden dat hun eigen gecreëerde content door anderen, zonder hun toestemming, zomaar zou kunnen overgenomen worden. Hiervoor hebben we bij 3sign een oplossing binnen Drupal uitgewerkt die ervoor zorgt dat een video van PerCo enkel kan weergegeven worden op hun eigen website, maar niet op externe websites.

Vragenlijsten afschermen

PerCo biedt hun cursisten de mogelijkheid aan om evaluatievragenlijsten in te vullen. Om de vertrouwelijkheid van deze vragenlijsten en de resultaten te garanderen, wordt hiervoor doorgaans gewerkt met een klassiek login-systeem (nl. een combinatie van een gebruikersnaam en een wachtwoord). Dit heeft echter niet alleen als nadeel dat het beheer van deze accounts voor PerCo heel wat extra werk met zich meebrengt, maar het verhoogt ook de drempel voor de cursisten zélf om deze vragenlijsten in te vullen. Daarom hebben we bij 3sign een alternatieve, meer gebruikersvriendelijke oplossing uitgewerkt, waarbij zowel het invulformulier zelf als de resultaten van evaluatievragenlijsten enkel toegankelijk zijn via een beveiligd adres.

Eenvoudig beheer van de website

Het eigen beheer van een website is voor de eindgebruikers vaak beperkt tot eenvoudige, visuele (WYSIWYG) editors. Deze editors zijn echter weinig flexibel en gebruiksvriendelijk, waardoor men vaak een beroep moet doen op ontwikkelaars voor het beheer van een website. Bij 3sign daarentegen hechten we bijzonder veel belang aan de mogelijkheid voor onze klanten om hun website eenvoudig zélf te kunnen beheren! Ook voor PerCo hebben dus in de nodige functionaliteit voorzien zodat men vlot mooi opgemaakte pagina’s kan aanmaken en beheren, zonder geknoei in een WYSIWYG-editor. Net omdat het eigen beheer van de website voor de klant zo aangenaam en vlot verloopt, is het voor hen meteen ook eenvoudig om hun website steeds up-to-date te houden.

Nog meer maatwerk!

De website zit boordevol maatwerk. Bij opbouwen van de website hebben we bijzonder veel aandacht en zorg besteed aan een mooie en overzichtelijke lay-out, zodat iedereen vlot zijn weg vindt op de nieuwe website. Zo hebben we de “scan”-tools die PerCo aanbiedt om verschillende soorten metingen uit te voeren in een mooie overzichtspagina gegoten, waarbij we voor iedere scan een afzonderlijke detailpagina hebben voorzien. Hetzelfde hebben we gedaan voor hun aanbod inzake coaching en organisatieontwikkeling.

Het perco team op de site van Perco

Ook de keynotes die PerCo aanbiedt, hebben we in een mooi overzicht gegoten. Wie daarbij doorklikt op een keynote ziet meteen ook de mogelijke spreker(s). Als je nog verder doorklikt op één van de sprekers uit het PerCo-team krijg je niet alleen meer informatie over de spreker in kwestie, maar kan je tevens zien in welke taal ze een keynote kunnen geven, samen met enkele getuigenissen van hun klanten.

Wie echter ondanks de mooie en overzichtelijke lay-out van de website snel op zoek wil gaan naar iets heel specifiek, kan ook gebruik maken van de handige zoekfunctie die we hebben ingebouwd. De zoekresultaten worden hierbij in een logische structuur opgebouwd en laten waar mogelijk meteen ook toe bijkomende informatie mee te geven bij het zoekresultaat.

Ook voor jou?

Heb je zelf ook interesse in een op maat gemaakte website? Dan bij je 3sign aan het juiste adres! Blader gerust eens door onze andere realisaties en oordeel zelf.

Helemaal overtuigd of zit je toch nog met vragen? Contacteer ons vandaag nog en we gaan samen na wat wij voor jou kunnen betekenen!

Frank Rengelink

Eerst de tent en dan de vent: het maakt niet uit met wie je werkt van 3Sign, ieder heeft haar/zijn specialiteiten en samen vormen ze een complementair team dat communiceert met elkaar

Frank Rengelink

Perco

Lees meer referenties

Interesse om met ons samen te werken?