Nog vlotter bestellen bij Bakkerij Aernoudt

Een efficiënte website voor bakker en klant

Webshops
Online marketing

De winkels van bakkerij Aernoudt en de webshop die wij voor hen hebben gebouwd werken complementair. Dankzij de webshop worden de winkels ontlast van complexe bestellingen of kunnen deze uitgevoerd worden op een kalmer moment. De webshop zorgt er ook voor dat de productie beter kan ingeschat worden.

Voor de klant zelf biedt de webshop ook veel voordelen. Er is altijd een overzicht van het ruime assortiment en bovendien kan de bezoeker een bestelling plaatsen wanneer het hem het best uitkomt.

  • Bestellen werd nog eenvoudiger gemaakt en je hebt bovendien veel meer opties tijdens het plaatsen van een bestelling.
  • Voor de klant hebben we de achterliggende automatisatie nog een stap verder gebracht.
  • Ondanks dat de klant veel meer zelf kan instellen en configureren bij elke product is het gebruiksgemak er flink op vooruit gegaan.
  • Work in progress: het platform is klaar voor de toekomst en wordt continu bijgewerkt.
Bakkerij Aernoudt winkel Korte Munt Gent

Een efficiënt bakkerij bezoek

Online bestellen moet voor de klant een naadloos en eenvoudig proces zijn. Door een supersnelle bestelflow, die we hebben afgestemd op huidige en toekomstige productvariaties, vindt de klant snel wat hij zoekt en is bestellen en betalen eenvoudig. Het enige wat de klant dan nog rest is naar de gekozen bakker gaan en zijn bestelling ophalen op het gewenste tijdstip.
Bestellen direct vanuit de productpagina

Om de klant zo lang mogelijk op de overzichtspagina te houden kozen we ervoor om de optie te voorzien om direct vanuit het productoverzicht te bestellen. Dit pop-up venster werkten we uit met het React-framework, waarover je hier meer kunt lezen.

De nieuwe webshop is daarnaast niet alleen voor de klant efficiënter, ook de bakker plukt de vruchten. Zo hebben we de webshop gesynchroniseerd met alle 30 kassa’s zodat bestellingen en betalingen direct bij het juiste filiaal in de kassa komen te staan. Ook krijgt de klant inzicht in de bestellingen en kunnen zij hun productie hierop aanpassen.

De webshop zorgt ervoor dat het personeel in de winkels comfortabeler kan werken, maar ook voor veel gemoedsrust bij de klanten. De info is altijd up-to-date en bevat diverse handige functionaliteit waardoor de bezoekers snel en eenvoudig hun keuze kunnen maken en een bestelling plaatsen.

Cross-selling: op een broodje hoort beleg

Soms zijn er producten die perfect bij elkaar passen zoals een laptop en een laptoptas of een broodje en kaas. Wanneer een klant het ene product koopt, is het aannemelijk dat ze ook geïnteresseerd zijn in het gerelateerde product. Deze gerelateerde producten op het juiste moment aanbieden noemen we ook wel cross-selling. Concreet bieden we bij deze webshop bijvoorbeeld charcuterie aan op de pagina waar het brood besteld kan worden.

Cross selling gerdemonstreerd op mobiel toestel
Joost maakt een taartje met frambozen

Werken bij bakkerij Aernoudt

Bakkerij Aernoudt blijft gestaag groeien met ondertussen al 32 filialen in Gent en omstreken! Om nieuw personeel aan te trekken is het luik jobs voor hun website heel belangrijk. Wij bouwden nog voor de nieuwe webshop werd gelanceerd al een nieuwe jobsite uit, die we nu naadloos geïntegreerd hebben in de nieuwe webshop. De jobsite is daarnaast ook gekoppeld met een extern platform voor de verdere opvolging van de kandidaturen.

Flexibele bestelvoorwaarden

We hebben de website zo opgebouwd dat de bestelvoorwaarden flexibel zijn. We hebben een systeem gemaakt om eenvoudig nieuwe bestelvoorwaarden toe te voegen. Deze bepalen ondermeer wanneer een product besteld kan worden.

Kies een datum voor ophaling in de checkout
Afhaalpunt in Bakkerij Aernoudt

Standaard is dit 1 dag op voorhand bestellen, maar er kunnen dus vrij eenvoudig nieuwe parameters toegevoegd worden (bv. sintpakketten kunnen besteld worden in een bepaalde periode of pakketten voor moederdag kunnen enkel afgehaald worden op 1 specifieke datum).

Nog een handigheidje: voor de belegde broodjes is via de bestelvoorwaarden vastgelegd dat je ze op de dag zelf kunt bestellen en ophalen!

Een website voor de toekomst

We werkten deze webshop uit in Drupal 9. Dit is goed nieuws voor de levensduur van het project. Sinds de komst van Drupal 8 is het namelijk een stuk eenvoudiger geworden om ook in de toekomst je website vlot te kunnen upgraden naar de nieuwste Drupal versie.

Bakkerij Aernoudt webshop op mobiel toestel

Aangezien we met een MVP (Minimal Viable Product) werkten zal de website in de toekomst nog verder ontwikkeld worden. Bij een MVP ontwikkelen we namelijk eerst de core features zodat de website live kan, uitbreidingen worden nadien ontwikkeld. De webshop zal gekoppeld worden aan het nieuwe ERP-pakket en kassasysteem dat klantenkaarten, facturen, professionele accounts en nog meer mogelijk zal maken. Zo maken we de webshop steeds efficiënter voor bakker en klant!

Bakkerij Aernoudt en 3sign: een langetermijnrelatie

De samenwerking met bakkerij Aernoudt gaat al even terug: ongeveer 7 jaar geleden kwamen zij bij ons aankloppen voor een nieuwe website, die gelanceerd werd in 2016. De vorige site werd gebouwd in Drupal 7, de nieuwe site werd uiteraard gebouwd in Drupal 9 en zal binnenkort bijgewerkt worden tot Drupal 10.

De bakkerij, het aantal winkels en het aantal online bestellingen is de laatste jaren sterk gegroeid. Er was dus nood om meer functionaliteit toe te voegen, zowel aan de kant van de beheerder als aan de kant van de gebruiker. Verder zal er in de toekomst ook nog meer ingezet worden op bedrijven. Denk hierbij aan gecentraliseerd bestellen van broodjes voor medewerkers, bestellen op factuur voor bepaalde bedrijven, gekoppelde klantenkaart, een klantenaccount met inzage in bestelhistoriek, herbestellen, etc. Bakkerij Aernoudt wilde investeren in hun webshop en daar was een nieuw platform voor nodig.

Omdat onze samenwerking in de tussenliggende jaren zo goed verliep kozen zij hiervoor als partner 3sign.

Langs deze weg willen we bakkerij Aernoudt nog eens bedanken voor de fijne samenwerking, die hopelijk nog minstens even lang mag duren.

Interesse om met ons samen te werken?