Officinall: Apotheeksoftware met focus op zorg!

Software die meegroeit met uw behoeften

Officinall biedt innovatieve software voor apothekers, speciaal ontwikkeld om flexibel mee te evolueren met een snel veranderende markt. Alle dagelijkse handelingen zoals verkopen, afleveren, bestellen en het beheer van de apotheek verlopen dankzij de software van Officinall vlekkeloos en efficiënt. Uiteraard hoort hier een intuïtieve en duidelijke website bij die potentiële klanten kan overtuigen en bestaande klanten ondersteunt.. Deze opdracht is iets waar we bij 3sign graag onze tanden in zetten.

Samenvatting van het project

  • Eenvoudige leadgeneratie
  • Overzichtelijke kennisbibliotheek
  • Meertalige website
  • Een helpende hand bij invulling

Eenvoudige leadgeneratie

Als B2B softwarebedrijf is het belangrijk om een plek op het internet te hebben waar je product op professionele wijze voorgesteld wordt aan potentiële afnemers. Op de website moet de klant zich een duidelijk beeld kunnen vormen van de oplossingen en welk voordeel dit hen kan opleveren.

Voor Officinall realiseerden we dit op verschillende manieren. Zo worden de voordelen van Officinall software duidelijk weergegeven met op maat gemaakte icoontjes en illustreren we het gebruiksgemak door de ervaringen van bestaande klanten prominent op de voorpagina van de website te plaatsen.

Om potentiële leads over de streep te trekken plaatsten we verschillende blokken op de website die aansporen om contact op te nemen voor een gratis demo.

Overzichtelijke kennisbibliotheek

Om te vermijden dat de helpdesk van Officinall overstelpt wordt met steeds dezelfde vragen werd  een uitgebreide kennisbibliotheek aangelegd voor de website. Hier vinden klanten allerlei soorten informatie: instructievideo’s, handleidingen en veelgestelde vragen. Je navigeert eenvoudig door de kennisbibliotheek door te zoeken op trefwoord of onderwerp. De meest recente toevoegingen aan de kennisbibliotheek vind je meteen terug, en wanneer de klant niet kan vinden wat die zoekt, wordt die alsnog eenvoudig doorverwezen naar de helpdesk.

Dit alles kan eenvoudig beheerd worden door de klant zelf, zo kan Officinall zijn kennisbibliotheek uitbreiden met veelvoorkomende vragen die ze binnenkrijgen in de helpdesk.

Meertalige website

Drupal heeft uitstekende ondersteuning om een meertalige website te bouwen. De website van Officinall is beschikbaar in zowel Nederlands als Frans. De taal van de gebruiker wordt automatisch gedetecteerd op basis van allerhande factoren (locatie, taal van de browser, eerder gekozen taal) voor een optimale gebruikerservaring.

Een helpende hand bij invulling

Bij het lanceren van een nieuwe website is niet enkel de structuur, opbouw en vormgeving een uitdaging waar 3sign een stevige meerwaarde biedt. Ook bij de inhoud van de nieuwe site bieden we ondersteuning, een oplossing waar Officinall gretig gebruik van gemaakt heeft.

We ondersteunen onze klanten bij het migreren van content van de oude naar de nieuwe site. Vaak wordt dit via een script gerealiseerd (bv. voor het overzetten van grote hoeveelheden nieuws of documenten), maar even vaak is dit manueel werk. Zo kunnen we helpen bij het maken van de juiste selectie, optimaliseren van de bestaande teksten en het opmerken van eventuele hiaten of opportuniteiten.

Bij Officinall boden we ondersteuning op verschillende fronten.Ten eerste boden wij strategische hulp bij het opstarten van de inhoudelijke invulling van de site. Met onze ervaring hielpen we hen op weg met praktische tips, meetings om de verschillende stappen te overlopen en waar nodig met een stukje content creatie.

Zoals bij het merendeel van onze klanten was er bij Officinal reeds een bestaande site waar inhoud uit gehaald kon worden. Hoewel dit een goed startpunt is, was het opzetten van de nieuwe website ook het geschikte moment om de content eens kritisch te bekijken. We herschreven waar nodig en zetten deze content over naar de nieuwe website.

Naast de reguliere inhoud was er ook de uitgebreide kennisbibliotheek die moest worden overgezet. Hierbij maakten we de overweging dat een (programmatische) migratie bouwen misschien niet de meest praktische oplossing was.. Uiteindelijk bleek een manuele overzet van informatie de beste keuze. Deze nam minder tijd in beslag en bood bovendien ook de ruimte om de kennisbibliotheek inhoudelijk eens grondig te herbekijken. Ook voor deze taak kon Officinal uitgebreid rekenen op de specialisten van 3sign!

Een website die meegroeit

3sign heeft geen schrik van grote projecten en complexe uitdagingen. Toch werken we steeds volgens hetzelfde motto: start met een zo eenvoudig mogelijk project en laat daarbij alle opties open voor de toekomst. Zo ook bij de website voor Officinall. Mochten de noden van Officinall veranderen, dan staan wij klaar om dit te vertalen naar hun bestaande website. We zorgen daarom van bij het begin voor een groeitraject en maken bijsturing in de toekomst daarmee zo eenvoudig mogelijk. Drupal leent zich erg goed voor deze aanpak.

Ook nood aan een project dat meegroeit? Neem contact met ons op!

Interesse om met ons samen te werken?