VIB training

Webshop voor VIB

Webshops

Het VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie) drijft de vooruitgang met onderzoek naar geneeskunde, landbouw en industrie. De VIB-websites waren óók aan vernieuwing toe: een kolfje naar onze hand.

We namen om te beginnen de deelsite VIB-training onder handen. Ook diverse andere websites van VIB werden door ons volledig herwerkt.

In deze webshop kan je niet enkel betalen met betaalkaarten maar ook met coupons. Afhankelijk van je rol is er zelfs helemaal geen betaling nodig. De shop houdt ook netjes bij hoeveel inschrijvingen er reeds zijn en je kan je op de wachtlijst zetten als je favoriete opleiding volzet is.

VIB training frontpage mobile

Op VIB-training kunnen onderzoekers, al dan niet geassocieerd met het VIB, zich inschrijven voor diverse wetenschappelijke of technische trainingen.

Overzichtelijk & overtuigend

  • Overzichtelijke startpagina met daarop links naar alle trainingen
  • Zoekfunctie om evenementen van het VIB (of partners) vlot terug te vinden
  • Veel call-to-actions bij de beschrijving van de trainingen die bezoekers motiveren om zich in te loggen en te registreren
VIB training screenshot frontpage
VIB training overzicht weergegeven op een tablet

Gepersonaliseerde inhoud

De site zit snugger in elkaar: afhankelijk van wie je bent, krijg je een aangepaste inhoud te zien. Wanneer je registreert, kies je een bepaalde rol (bijv. VIB-medewerker, industrieel, medewerker van universiteit,...). Wanneer het VIB een nieuwe sessie aanmaakt op de site, kiest het zelf welke doelgroep zich voor de training kan registreren.

Beperkt aantal tickets per doelgroep

Meer nog: men kan per doelgroep een maximum aantal beschikbare tickets instellen. Dankzij de stockmodule weet het systeem wanneer iemand een ticket aankoopt en wijzigt het aanbod realtime. Het VIB kan tickets ook toewijzen aan bepaalde profielen.

VIB training detailpagina van een training
VIB training winkelmandje weergegeven op een tablet

E-mailalerts en wachtlijst

Wil je zeker zijn van een ticket maar is de verkoop nog niet gestart? Schrijf je in voor een e-mailalert en wees als eerste op de hoogte. Als de tickets uitverkocht zijn (of de verkoop wordt stilgelegd) kunnen gebruikers die tot de doelgroep behoren zich inschrijven op een wachtlijst.

Uitgebreide betaalopties

Bij het afrekenen heb je een scala van mogelijkheden om te betalen: bancontact, visa, mastercard, overschrijving, via factuur, VIB credits… De opvolging van al deze betalingen kan uiteraard via de webshop zelf.

Webshop met Commerce 2

Volledig op maat gebouwd met de gloednieuwe Commerce 2 in Drupal 8.

Betaalopties op maat

Betalen met betaalkaarten, een intern coupon systeem én via overschrijving.

Tickets per doelgroep

Beschikbare tickets kunnen opgedeeld en toegekend worden aan specifieke doelgroepen.

Eenvoudig beheer

Met 'paragraphs' kunnen eenvoudig mooie en uitgebreide landingspagina's opgebouwd worden.

Interesse om met ons samen te werken?