Maarten Boudry

Nieuwe website voor wetenschapsfilosoof Maarten Boudry

Websites

Wie een beetje vertrouwd is met de waarden van 3sign weet ongetwijfeld dat wij een grote verdediger zijn van een internet als bron van betrouwbare informatie. Daar hoort uiteraard ook het nodige debat bij. Jammer genoeg bulkt het internet echter van een overvloed aan (des)informatie waar mensen veelal hun weg in verliezen.

Zogenaamde “click-baits”, “fake news” – al dan niet verspreid via sociale media – sluiten internetbezoekers steeds meer op in een informatieluchtbel van mogelijke desinformatie.

Wat kan je verwachten?

Een heldere website met plaats voor artikels, opiniestukken en optredens in de media. Alle inhoud werd netjes gemigreerd uit de vorige website.

Maarten Boudry en Etienne Vermeersch

Wetenschapsfilosoof Maarten Boudry – verbonden aan de UGent en momenteel houder van de Leerstoel Etienne Vermeersch – probeert die bubbel van desinformatie regelmatig te doorprikken met scherpe en kritische analyses. Ook controversiële onderwerpen gaat hij daarbij nooit uit de weg.

Maarten had reeds een blog via Blogger. Daarnaast had hij nog een andere website via Google sites. Alle beschikbare informatie stond hierdoor versnipperd op één van deze platformen, waardoor het voor internetgebruikers moeilijk was om de juiste informatie terug te vinden. Toen Maarten ons vroeg of wij hem konden helpen om al deze informatie in één overzichtelijke structuur te gieten op een nieuwe website met een mooi design, waren we natuurlijk meteen erg enthousiast om hiermee aan de slag te gaan.

Maarten_Boudry op zijn boekvoorstelling
Site van Maarten Boudry weergegeven op 2 iPhones

Keuze voor Wordpress

Hoewel 3sign voornamelijk gespecialiseerd is in het ontwerp van websites in Drupal hebben we voor de website van Maarten Boudry toch besloten om te werken met een ander CMS (Content Management System), met name Wordpress. Andermaal een bewijs dat er slechts weinig absolute zekerheden bestaan in het leven… ;-)

Helder ontwerp

Maarten Boudry heeft intussen al aardig wat publicaties en boeken op zijn naam staan en verschijnt bovendien ook regelmatig in de media. Dit alles kreeg een overzichtelijke plaats op de nieuwe website. Door het frisse én responsieve ontwerp zijn de teksten vlot leesbaar op zowel een desktopcomputer als op mobiele toestellen.

Video- en audiobestanden die gepubliceerd werden op een extern platform zoals YouTube, Vimeo, Spotify… kan Maarten daarbij heel eenvoudig opnemen in de website.

site maarten Boudry Frontpage
Maarten Boudry te gast bij De Afspraak over mediacensuur en de grenzen van humor

Handige navigatie

Het hoofdmenu van de website werkt daarenboven als een “filter”: de inhoud kan met andere woorden onder meerdere menu’s vallen. Zo kan je bijvoorbeeld een opiniestuk dat een video bevat zowel terugvinden onder ‘opinie’ als onder ‘media’.

Omdat sommige artikels daarnaast enkel in het Engels of het Frans beschikbaar zijn, hebben we de benamingen van het menu zo gekozen dat ze in alle drie van deze talen verstaanbaar zijn.

Vlotte migratie zonder informatieverlies

We hebben ervoor gezorgd dat alle inhoud van de vorige website netjes overgezet werd naar de nieuwe website. Door de grote hoeveelheid aan informatie hebben we dit echter niet manueel gedaan, maar een “automatische migratie” uitgewerkt.

Maarten Boudry op brainwash

Daarenboven hebben we ervoor gezorgd dat alle verwijzingen naar reeds bestaande artikelen of andere informatie op het internet via dezelfde URL te bezoeken zijn als voorheen. Hierdoor blijven de vele verwijzingen in vroegere artikelen in de media, andere websites of een verwijzing binnen één artikel naar een ander artikel gewoon werken als voorheen.

Blijf op de hoogte

Om het helemaal af te werken hebben we een aantal zaken geautomatiseerd. In de rechterkolom worden automatisch de meest gelezen artikels weergegeven.

Volg Maarten - Schrijf je in op de laatste artikels van Maarten Boudry

Wil je bovendien steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe informatie, dan hoef je slechts jouw e-mailadres na te laten om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Op die manier krijg je automatisch een berichtje in je mailbox van zodra er iets nieuws verschijnt op de website.

Media Integratie

Video- en audiobestanden uit een een extern platform zoals YouTube, Vimeo, Spotify… kunnen eenvoudig de site geplaatst worden.

Migratie van de inhoud

Alle inhoud van de (twee) vorige website netjes overgezet werd naar de nieuwe website. Zelfs de oude links werken nog!

Abonneer je op de site

Je krijgt automatisch een berichtje in je mailbox van zodra er iets nieuws verschijnt op de website.

Vlot leesbare teksten

Heldere website met plaats voor artikels, opiniestukken en optredens in de media. Dit alle sis voorzien van een goed uitgekiende navigatie.

Maarten Boudry testimonial voor website gemaakt door 3sign

Mijn oude website op Google Sites knutselde ik jaren geleden zelf ineen met huis-, tuin en keukenmiddelen – met alle gevolgen van dien. Het was handig om academische artikels beschikbaar te stellen, maar verder was het een rommeltje. En menige millennial heeft al meesmuilend gedaan over mijn gratis blog via Blogger. Kennelijk een aftands relict van de jaren uit de nougthies, wist ik veel.

Maarten Boudry

MaartenBoudry.be

Lees meer referenties

Interesse om met ons samen te werken?