Wil jij graag een meertalige website of webshop? Vraag nu je subsidie aan!

Droom je ervan om met jouw bedrijf internationaal te gaan? Dan is dit misschien wel jouw unieke kans!

Flanders Investment & Trade (FIT) is een organisatie die advies, begeleiding en ondersteuning biedt aan Vlaamse ondernemingen om zich te positioneren op de internationale markt.

Ze zetten hierbij vooral in op technologische innovaties. Zo bieden ze bedrijven nu ook de mogelijkheid om subsidies aan te vragen om een meertalige website en/of webshop te ontwikkelen. De uitgelezen kans dus om jouw bedrijf op de internationale kaart te plaatsen!

Tekstballonnetjes met "goedemorgen" in verschillende talen.

Wie komt in aanmerking?

De subsidie gaat specifiek over digitale projecten. Volgende projecten komen in aanmerking indien ze in meerdere talen worden uitgevoerd:

  • websites of webshops.
  • een bedrijfsfilm.
  • sociale media uitgevoerd door externe specialisten.

Gedrukte media en vakliteratuur komen evenwel niet in aanmerking.

De subsidie is bedoeld voor KMO’s met een zetel in het Vlaams Gewest. Als jouw bedrijf voldoet aan volgende voorwaarden is de kans erg groot dat je onder de (Europese) definitie van een KMO valt:

  • minder dan 250 werknemers in dienst.
  • jaaromzet van maximaal 50 miljoen euro of een balanstotaal van maximaal 43 miljoen euro.

Een uitgebreide definitie van een KMO kan je vinden op de site van Flanders Invenstment & Trade.
Ondernemersorganisaties en (gemengde) kamers van koophandel komen hierbij overigens ook in aanmerking!

Van €1.500 tot €2.250!

Het standaard bedrag van een subsidie bedraagt €1.500. Heb je sinds 1 september 2005 minder dan vier goedgekeurde aanvragen gedaan bij Flanders Investment & Trade? Dan wordt het bedrag zelfs opgetrokken tot €2.250!

Hoe verkrijg ik deze subsidie?

Dat is verrassend eenvoudig! De aanvraag gebeurt volledig online via het portaal van FIT.

Doe dit evenwel tijdig, want de aanvraag moet minimum 7 dagen gebeuren voor de werken worden aangevat. Zorg er bovendien ook voor dat je de offerte voor het uitvoeren van de werken bij de hand hebt bij het indienen van jouw aanvraag. Let wel op: een subsidie wordt enkel toegekend als de werken extern worden uitbesteed! Bij 3sign ben je hiervoor echter meteen aan het juiste adres!

Zijn er nog voorwaarden?

Ja, maar die zijn erg beperkt. Zo moet je onder meer het logo ‘Flanders - State of the Art’ plaatsen om de uitbetaling te krijgen.

Logo van Flanders Investment and Trade

Een meertalige website/webshop? Bij 3sign ben je aan het juiste adres!

Bij 3sign hebben we een ruime ervaring met het uitbouwen van meertalige, digitale websites tot volledig op maat gemaakte webapplicaties (zoals webshops). Bij 3sign trekken we daarbij graag voluit de kaart van het gratis en betrouwbare, open-source platform van Drupal. Deze keuze heeft niet alleen veel voordelen voor u als klant, maar ook voor ons als ontwikkelaar.

Sinds de komst van Drupal 8 is het bovendien veel eenvoudiger geworden om meertalige websites op te zetten. Door onze jarenlange ervaring en expertise in Drupal hebben we bij 3sign alle kennis in huis om jouw gedroomde meertalige website of webshop te helpen ontwikkelen!

Zit je nog met twijfels of vragen? We helpen je heel graag bij het maken van de juiste keuze. Contacteer ons en we helpen je meteen op weg richting jouw internationale toekomst!

Interesse om met ons samen te werken?