Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen

Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen: verruim uw blik via de vernieuw(en)de website

Websites

VVKP is een wetenschappelijke beroepsvereniging voor klinisch psychologen. Ze verdedigt de belangen van haar leden en biedt hen de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen en nieuwe kennis op te doen. Om haar bestaande website in een nieuw jasje te steken klopte VVKP bij de vakmensen van 3sign aan.

Een op-en-top gebruiksvriendelijke website die dieper gaat dan ooit tevoren.

Omdat klinisch psychologen ook recht hebben op de ondersteuning die ze zelf zo vaak verlenen.

Site van VVKP op een mobiel toestel

Hoe interactiever, hoe liever

VVKP  pagina zoek een psycholoog op een macbook air

Psycholoog zoeken = website bezoeken

Via de ‘zoek psycholoog’-functie vind je als vanzelf wat je wil. Talloze filtermogelijkheden (zoals bijvoorbeeld de locatie van de psycholoog, zijn of haar expertise, en natuurlijk ook de naam) helpen je daarbij probleemloos op weg.

En er is meer. Een Google Maps kaart van Vlaanderen toont je de gefilterde resultaten van je zoekopdracht. Handig om in en uit te zoomen en zo de psycholoog op de best mogelijke locatie terug te vinden. Onder het kaartje staat een overzichtelijke opsomming van alle psychologen die aan jouw zoekcriteria beantwoorden, elk met hun detailpagina.

Eenvoudig te consulteren dossiers

Ook de dossiers van VVKP zijn voortaan veel gemakkelijker raadpleegbaar op de site. Een filterfunctie per expertisedomein, een algemenere zoekfunctie en de mogelijkheid om een periode aan te duiden zijn de drie factoren die daarvoor zorgen.
 

VVKP dossiers in browser venster
VVKP vacatures in browser venster

Vacatures en zoekertjes

Vacatures en zoekertjes kunnen ofwel door leden, ofwel door anonieme gebruikers op de site geplaatst worden. Uiteraard hebben we ervoor gezorgd dat dit niet kan zonder de goedkeuring door VVKP. Bij groen licht verschijnt het zoekertje of de vacature integraal op de website, waar het na twee maanden automatisch verdwijnt. Kortom, de uitgelezen plek voor een student in zijn zoektocht naar een stageplek, of voor een doorgewinterde psycholoog die toe is aan een nieuwe uitdaging.

Ben je eerder op zoek naar een nieuwe praktijkruimte of heb je nood aan wat testmateriaal, ook dan kan je hier terecht. Door de handige filters vind je in geen tijd alle info die voor jou relevant is.

Regiokringen via een interactieve kaart

De lokale psychologenkringen zijn een belangrijke meerwaarde binnen de werking van VVKP. Ter ondersteuning ontwierpen we een interactieve kaart, waarop je alle Vlaamse psychologenkringen (gemeentes geclusterd tot een regiokring) kan zien. Bezoekers kunnen een deel van de kaart aanklikken en zo geheel intuïtief de juiste psychologenkring terugvinden.

regiokringen psychologencomissie
Interactieve kaart VVKP

Koppeling met extern CRM

Alle psychologen op de website komen rechtstreeks uit het extern ledenbestand (CRM) van VVKP. Via een API halen we alle informatie op. Psychologen kunnen zelf kiezen of ze al dan niet gevonden willen worden. Een interactieve kaart (gecreëerd met REACT) maakt hen zichtbaar en geeft bezoekers de kans om de psycholoog in kwestie aan te klikken.

Met deze REACT map zijn we niet aan ons proefstuk toe. Eerder ontwikkelden we er een die alle evenementen van Autisme Vlaanderen op een kaartje plaatste.

Het CRM werd uitgewerkt in samenwerking met Sumocoders, een leuk Gents bedrijf waar we graag mee samenwerken.

Inhoud op maat van alle doelgroepen

Met haar nieuwe website heeft VVKP 4 grote doelgroepen voor ogen:

  • Klinisch psychologen
  • Cliënten en verwijzers
  • Studenten psychologie
  • Journalisten

Daarom creëerden we op maat gemaakte landingspagina’s, met voor elke doelgroep een passende weergave van de belangrijkste items op de site. Een student zoekt namelijk vaak andere informatie dan een klinisch psycholoog, net zoals een journalist niet dezelfde prioriteiten heeft als een cliënt.

landingspagina's website vvkp

Uitdagingen en oplossingen

Koppeling met extern CRM
Ledenprofielen automatisch weergeven in de website.

Zoek mijn psycholoog

Synchronisatie met het ledenbeheer uitwerken en een overzichtelijke weergave van de psychologen opbouwen.
Een zoekfunctie op basis van Apache SOLR die snel en efficiënt resultaten weergeeft op basis van filters.
Brede doelgroep
Psychologen, pers én patienten.

Landingspagina's en profielpagina's

De site is er zowel voor de leden als voor het brede publiek. We maakten landingspagina's per doelgroep en voorzagen een handige zoekfunctie met een overzichtelijke fiche van elke psycholoog.

Wat de klant er over vertelt

Koen Lowet, voorzitter VVKP

Onze vereniging is de laatste jaren exponentieel gegroeid. Psychologie in de gezondheidszorg is een hot topic en de VVKP wordt daarom ook frequent geconsulteerd, door haar leden, maar zeker ook door externen. We hadden dan ook nood aan een makkelijk te hanteren website die vooral visueel aantrekkelijk is voor een brede doelgroep en waar je makkelijk en overzichtelijk informatie kan raadplegen.

Koen Lowet

Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen

Lees meer referenties

2500

Meer dan 2500 leden

VVKP vertegenwoordigt meer dan 2500 klinisch psychologen: studenten, onderzoekers en werkende klinisch psychologen.

20

20 dossiers op één jaar

In 2020 publiceerde de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen niet minder dan 20 dossiers voor hun brede doelgroep.

Interesse om met ons samen te werken?