Denuo

Een duurzame website voor Denuo

Websites

Dat we bij 3sign een groen hart hebben, is geen geheim. Een nieuwe website ontwikkelen voor Denuo, de Belgische federatie van de afval- en recyclagesector, was dan ook een opdracht die ons op het lijf geschreven is.

Denuo streeft samen met haar leden naar een toekomstgerichte en circulaire economie. Ze adviseren producenten en overheden om de juiste stappen te zetten richting duurzaamheid.

Wij werden gevraagd om hun website in een nieuw en eigentijds jasje te steken. Tegelijk moest de site ook vlotter werken zodat hun administratie gedigitaliseerd kon worden.

  • Paywall voor afgeschermde inhoud
  • Forum
  • Eenvoudig van website naar nieuwsbrief
  • Indeling in samenwerkingsniveaus
  • Bijdrage door partners
  • Eenvoudige sharing
  • Supersnel SOLR zoekplatform

Veel stakeholders = nood aan een gestroomlijnd platform.

De grootste uitdaging van dit project was interactiviteit toevoegen aan het platform zodat  alle informatie vlot en accuraat kan doorstromen naar de vele en diverse stakeholders van Denuo.

Het resultaat is een website geworden die bijna de volledige werking van de vereniging herbergt. De content werd gestructureerd in artikels en ondergebracht per thema zodat je als bezoeker makkelijk en snel de juiste info kan terugvinden. Daarnaast zijn er nog een aantal specifieke categorieën: academy, gespecialiseerde dossiers, informatie over hun leden en paritaire comités.

Afgeschermde inhoud

Drupal is geknipt om een website met verschillende toegangsniveaus te bouwen. Medewerkers, leden, partners en anonieme (niet ingelogde) bezoekers krijgen zo gedifferentieerde toegang tot bepaalde functionaliteiten binnen de website.

Denuo kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat bepaalde artikels of secties van de site achter een zogenaamde paywall afgeschermd worden. De titel, de auteur, de publicatiedatum en de tags zijn nog steeds zichtbaar, maar om het volledige artikel te kunnen lezen moet de bezoeker inloggen of lid worden.

Denuo - afgeschermde inhoud
Denuo - topics en bijbehorende activiteiten

Topics en bijbehorende activiteiten

Denuo houdt zich bezig met een heleboel thema’s rond duurzame afvalverwerking. Op de website worden deze ingedeeld als werkgroep of zogenaamde task force. Leden die deelnemen aan een taskforce kunnen alle info, agendapunten voor meetings en verslagen makkelijk terugvinden op de website. Ze kunnen zich er ook inschrijven om automatisch een mail te ontvangen wanneer er updates zijn binnen een werkgroep, of zich inschrijven voor vergaderingen.

Discussieplatform

Op dit forum kunnen leden van Denuo berichten plaatsen en kunnen ze met elkaar in gesprek gaan. De inhoud van de leden, zowel hun berichten als reacties, moeten hierbij eerst goedgekeurd worden voor deze op het forum weergegeven worden.  Je kan als gebruiker makkelijk een thread op het forum volgen en ervoor kiezen om via mail verwittigd te worden bij updates.

Denuo - forum
Denuo - overzicht

Eenvoudig van website naar nieuwsbrief

Nieuwsbrieven en mails kunnen vanaf nu rechtstreeks vanaf de website verstuurd worden naar de verschillende doelgroepen. We zorgden voor een handige Mailchimp-integratie waarbij Denuo zelf kan kiezen uit een aantal op maat gemaakte templates.

Beheerders kunnen één of meerdere artikels op de website selecteren, waarna deze automatisch geïntegreerd worden in de nieuwsbrief. Nog even snel de preview nalezen en de mailing is klaar om te versturen.

Bijdrage door partners

Diamond partners en content editors kunnen actief bijdragen aan de inhoud van de website. Via een eigen login en kunnen dan artikelen toevoegen en wijzigen. Achter deze functionaliteit zit een uitgebreide goedkeuringsflow, eerst de goedkeuring, dan pas komt de inhoud op de site terecht.

Denuo - bijdrage door partners

Maar er kan nog meer...

Naast bovenstaande aanpassingen zorgde 3sign voor nog een aantal andere zaken die de website helemaal op punt zetten:

Indeling in samenwerkingsniveaus

Partners worden vanaf nu ingedeeld op basis van samenwerkingsniveaus (diamond, platinum en golden partners). Hierdoor is het makkelijk om onderscheid te maken tussen de partners binnen de website.
Sharing is caring

We voegden deelknoppen toe aan de website die het mogelijk maken om in één klik een artikel te delen op de verschillende sociale media. Zo kan Denuo zijn boodschap snel en duidelijk verspreiden.
Snel de juiste activiteit

De agenda werd opgebouwd aan de hand van facets via het supersnelle SOLR zoekplatform. Bezoekers kunnen dankzij de filters heel snel de meest relevante activiteiten terugvinden.
Zoveel artikelen, waar moet je beginnen?

Op zoek naar een artikel over een specifiek onderwerp? Door de uitgebreide zoekfunctie met facet filters vind je snel waarnaar je op zoek bent. Ben je ingelogd? Dan staan er nog meer filters tot je beschikking!

Dankzij al deze ingrepen heeft Denuo nu een website die de volledige werking van de vereniging ondersteunt en de administratieve last voor de organisatie drastisch verlaagt. Heeft uw vereniging ook nood aan een website die uw werking optimaal ondersteunt? 3sign heeft ruime ervaring in websites voor verenigingen, we helpen u dan ook graag verder.

Wat de klant erover vertelt

Maarten Geerts

De vernieuwde website maakt ons communicatieleven een pak eenvoudiger. Alle informatie die we willen delen staat nu op één centrale plaats.

Maarten Geerts, communications manager

Denuo

Lees meer referenties

Interesse om met ons samen te werken?