Bij 3sign hebben we resoluut de kaart van open source getrokken en werken al meer dan 10 jaar met Drupal. We vinden Drupal het meest innovatieve, meest betrouwbare en meest flexibele systeem ter wereld om websites en webshops mee te bouwen. Mogen we jou ook overtuigen?

 

Vraag je offerte aan voor een Drupal 9 website

 

Enkele voordelen van een Drupal website op een rijtje

Drupal is een open source technologie

Iedereen die ermee werkt, draagt bij aan de verbetering ervan. Maar Drupal kan dan wel de beste auto van het circuit zijn, een slechte chauffeur parkeert hem ook in de vangrail. Bij 3sign hebben we onze sporen op het vlak van grote Drupalimplementaties met veel stakeholders en een verbinding tussen diverse andere technologieën en informatiebronnen ruimschoots verdiend.
 

Drupal is gemakkelijk te beheren

Drupal laat je toe zelf je website te beheren zonder (veel) technische kennis. Je kan er inhoud mee toevoegen, producten beheren, afbeeldingen uploaden, enz. Daarnaast is het ook de basis waarop je website verder kan ontwikkeld worden zonder dat de ontwikkelaar zelf veel nieuwe code moet schrijven. Drupal onderscheidt zich van anderen systemen op vlak van flexibiliteit en de gedreven community van vrijwilligers en bedrijven. Men kan er zowel eenvoudige sites als heel complexe systemen mee bouwen en er is een groot aanbod aan bedrijven en ontwikkelaars die Drupal ondersteunen.
 

Drupal geniet van een brede ondersteuning 

Door de grote community die Drupal ondersteunt ben je nooit gebonden aan een enkele service provider.
 

Drupal is veilig 

De Drupal organisatie heeft ook een eigen team van security experts die op zoek gaan naar mogelijke problemen en de community op de hoogte houden van security patches.
 

Drupal heeft geen licentiekosten 

Drupal is een vrijwilligersproject. Dit betekent dat je nooit licentiekosten hoeft te betalen.
 

Drupal werkt modulair

De basis van Drupal bestaat uit modules die gecombineerd kunnen worden om functionaliteit toe te voegen aan je website. Drupal komt standaard met enkele basismodules maar biedt ook een enorm aanbod aan extra modules die we kunnen gebruiken voor de ontwikkeling van jouw Drupal website.

Hoe wordt een Drupal website eigenlijk ontwikkeld?

Er wordt vaak gestart van een basisinstallatie maar men kan ook beginnen met een Drupal distributie. Deze distributies zijn een combinatie van Drupal met andere modules en reeds vooraf gedefinieerde instellingen, gericht op een bepaald type site. Zo bestaan er distributies voor evenementen, kranten, CRM, e-commerce, intranet, enz. Na het kiezen van de basis wordt er gekeken welke bestaande modules er kunnen gebruikt worden voor de gewenste functionaliteit. Deze modules worden geïnstalleerd en geconfigureerd zodat ze werken zoals gewenst.

Daarnaast is het vaak nodig deze modules zelf uit te breiden of te wijzigen indien ze de functionaliteit niet 100% ondersteunen. Dit doen we door zelf een nieuwe module te schrijven die de bestaande module uitbreidt. Wanneer er functionaliteit nodig is die nog niet bestaat in Drupal schrijven we zelf één of meerdere custom modules. Hierbij proberen we zo veel mogelijk gebruik te maken van wat Drupal zelf reeds voorziet.

Naast het ontwikkelen en configureren van modules moet ook het design van de site geïmplementeerd worden. Eerst gebeurt dit door het ontwerp om te zetten in HTML- en CSS-code. Daarna wordt dit omgevormd in een Drupal theme. Zo kan een site meerdere themes hebben; bijv. een voor het administratief beheer en een voor gewone gebruikers. Heel erg handig dus. 

Eenvoudige overgang van Drupal 8 naar Drupal 9 gegarandeerd

Bij 3sign zijn we sterk gewonnen voor de aanpak van Drupal 8. De introductie van meer gestandaardiseerde ontwikkelingsmethoden en frameworks zorgen er niet alleen voor dat de code makkelijker leesbaar is, maar maakt het ontwikkelaars ook een stuk eenvoudiger om verder te werken op elkaars werk. En dit komt niet alleen de productiviteit, maar ook de continuïteit en de veiligheid van de software ten goede. 3sign investeerde daarom sterk in opleidingen voor onze medewerkers zodat zij zich Drupal 8 volledig eigen konden maken.

Door meteen op de Drupal 8-kar te springen, waren we perfect voorbereid op alle nieuwe afspraken en conventies. Hierdoor heeft 3sign een zeer sterke expertise en ervaring opgebouwd, die vandaag een vlotte migratie garandeert van al onze websites naar Drupal 9.

Lees meer over deze overgang in onze blogpost over Drupal 9.

 

Interesse in een Drupal website?

 

Contacteer ons