Eenvoudig websitebeheer

Een gebruiksvriendelijke website (voor gebruiker en beheerder) is niet iets dat je kant-en-klaar kan verkrijgen, maar is het resultaat van de juiste technische keuzes, goed overleg met de klant en vaardigheid van de webbouwer.

Eenvoudig websitebeheer banner

Op dit vlak gaan wij geen uitdagingen uit de weg en slagen we erin om ook grote organisaties met een veelheid aan beheerders goed te bedienen. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan verenigingen met deelverenigingen, verschillende afdelingen of organisaties met een webredactie.

Om tot de beste keuzes voor het beheer te komen heeft 3sign een demo set-up waarin verschillende mogelijkheden gedemonstreerd worden, zodat we samen de juiste keuzes voor iedere klant kunnen nemen.

Verschillende soorten beheerders

Dashboard gebruikers

Vaak zijn er meerdere personen die de website beheren. In grote organisaties met veel deelverenigingen kan het al helemaal uit de hand lopen en hebben zeer veel personen toegang tot de site. Gelukkig heeft Drupal hier een goede oplossing voor. Door middel van een uitgebreid rechten- en rollen systeem kunnen de juiste personen de juiste toegangsrechten krijgen. Zo heb je onder andere de rollen beheerder, moderator, auteur en redacteur. Deze hebben elk een unieke set rechten op basis van hun noden.

Dashboard en beheermenu op maat van de gebruiker

Voor elk type gebruiker die met de site werkt kunnen we een beheermenu en een dashboard op maat voorzien.

Het dashboard is de pagina waar je terechtkomt wanneer je als beheerder inlogt op de website. Je kunt dus direct van de website naar het achterliggende beheer van de website. Dit dashboard kunnen we aanpassen voor elk type beheerder. Het bevat een overzicht van kerntaken die deze beheerder vaak uitvoert en een overzicht van recente handelingen.

Individueel beheerdersdashboard

Zowel het beheerdersmenu als het dashboard kan gepersonaliseerd en in afstemming met de functie van de medewerker weergegeven worden. Zo zal een redacteur bijvoorbeeld een overzicht van recent gepubliceerde artikels te zien krijgen, terwijl voor een medewerker van de personeelsdienst de ledenlijst weergegeven wordt. Eenvoudig beheer op mobiele toestellen

We zorgen ervoor dat de site ook beheerd kan worden via mobiele toestellen. Hier zorgen we ervoor dat de meest cruciale acties meteen in het oog springen, maar dat alle beheer acties bereikbaar blijven op elk mobiel toestel.

Beheer op mobiel

Schitterende tekstverwerker

Dankzij de schitterende tekstverwerker is het eenvoudig om teksten snel te plaatsen en op te maken. Bij het knippen en plakken uit andere documenten nemen we enkel de zinvolle opmaak mee en filteren we alle opmaak die de werking van de site kan verstoren eruit.

De huisstijl van de site wordt ook doorgetrokken in de teksteditor, waardoor je eenvoudig links, lijstjes, knoppen etc. op maat kan toevoegen.

Schitterende tekstverwerker

Opbouwen van mooie pagina's met paragraphs en layout builder

Een mooie website is tegenwoordig veel meer dan enkele pagina’s met eenvoudige afbeeldingen en tekst. We zijn geëvolueerd naar dynamische pagina's boordevol afwisselende multimedia. Dit ziet er allemaal goed uit, maar begin er maar eens aan om deze pagina’s op te bouwen. Dit is een probleem waar veel van onze klanten tegenaan lopen: de mogelijkheden die wij kunnen uitbouwen zijn eindeloos, maar ze toepassen is vaak een hele uitdaging.

Voorbeeld pagina

Daar hebben wij iets op gevonden: met behulp van onze paragraphs en 'layout builder' kun je eenvoudig aantrekkelijke pagina's maken waarbij je vlot tekst, foto's, afbeeldingen, video's, fotoalbums etc combineert.

Layout paragraphs voorbeeld

Er kan bijvoorbeeld een voorvertoning voorzien worden van het resultaat op diverse apparaten (desktop, tablet, smartphone). Je krijgt een voorvertoning van hoe je pagina eruitziet voor een bezoeker, zonder dat de pagina al live is op je website. Ben je begonnen aan een pagina maar is hij nog niet af? Dan kun je de pagina opslaan als concept zodat je er later aan kunt verderwerken.

Ook interesse in een website die eenvoudig te beheren is door tal van verschillende beheerders? Neem contact met ons op en we kijken wat we voor jou kunnen betekenen!

Interesse om met ons samen te werken?