Woningent

WoninGent, website voor 9300 wooneenheden

Websites

De nieuwe website voor de op één na grootste sociale huisvestingsmaatschappij in Vlaanderen? Een uitdaging die 3SIGN maar al te graag aanging. Samen met de stad Gent zorgt WoninGent voor 9300 betaalbare en gezinsvriendelijke woningen in Gent. De website is vooral gericht op de bewoners.

sociaal & cultuur
website
non profit & publieke sector
Website van Woningent op een iPad

De bewoners centraal

Dat de bewoners op de eerste plaats komen, was meteen duidelijk. Gesprekken met de communicatiemedewerkers, interviews met bewoners en typische vragen bij de helpdesk vormden het uitgangspunt van ons ontwerp. Met enkele tests bij bewoners van het prototype zetten we de website verder op punt.

Het resultaat? Een aantrekkelijke site die uitgebreide informatie koppelt aan gebruiksgemak en vertrekt vanuit het standpunt van de huidige en toekomstige bewoners.

 

Nieuwe huisstijl, opgefrist logo en gebruiksvriendelijke website

WoninGent ging voor een totaalaanpak: Bigtrees nam logo en huisstijl onder handen, 3SIGN stortte zich op de website. We werkten al eerder samen en ook dit keer zorgde onze samenwerking voor een aantrekkelijke site voor de klant.

Screenshot van de herstelapplicatie op de site van Woningent

Handige herstelapplicatie

Het onderhoud van 9300 woningen is een hele klus. Gebreken herstellen is één van de grootste uitdagingen voor WoninGent. Via een herstelapplicatie duidt de bewoner aan waar er wat schort in het gebouw. Zo is meteen duidelijk of het om een huur- of koopwoning gaat, of het een privé- of gemeenschappelijke ruimte is en wie daarvoor moet instaan. De bewoner vindt er advies voor eigen herstellingen of vraagt er een herstelling door WoninGent aan.
In een volgende fase automatiseren we het proces verder en kan de gebruiker de herstelling online mee opvolgen.

De Interactieve kaart op de site van Woningent. Alle gebouwen worden er op weergegeven en er zijn filters voorzien.

Overzichtelijke gebouwenapplicatie

De nieuwe website toont alle 9300 wooneenheden op een handige, interactieve overzichtskaart. Met de zoekfilters vinden gebruikers snel de woningen die aansluiten bij het profiel van hun gezin, hun favoriete regio en hun zorgbehoefte.

Snelle site met eenvoudig beheer

3SIGN hecht veel belang aan gebruiksvriendelijkheid, voor gebruiker én opdrachtgever. Ook WoninGent kan dus erg makkelijk nieuwsberichten publiceren, een vacature online plaatsen en de applicaties aanpassen. Als een beheerder de status van een gebouw aanpast, wordt de gebouwenapplicatie automatisch bijgewerkt. De website bevat heel wat informatie, maar werkt bijzonder snel, dankzij het Drupal 8-framework.

Herstelapplicatie

Vraag online een herstelling aan je woning.

Interactive kaart met filters

Alle gebouwen op een overzichtelijke interactieve kaart.

Online meldingen

Heb je iets te melden? Dat kan vanaf nu eenvoudig online.

Supersnelle website

De site werkt vlot en handig, zowel voor de bezoeker als de beheerders!

Interesse om met ons samen te werken?