Het Kunstuur

Het Kunstuur: een rendez-vous met Belgische schilderkunst uit een roemrucht verleden

Websites

Een gebruiksvriendelijke website die toelaat jouw tickets voor Het Kunstuur online te reserveren en te betalen.

De opbouw van de site moet gebeuren met een blik op de toekomst. Zo kan beantwoord worden aan de vraag naar uitbreiding in geval van succes. Allerminst denkbeeldig voor een dergelijk uniek concept.

32 topwerken, gemaakt tussen 1887 en 1938. Die krijg je in Het Kunstuur te zien. Een bezoek aan deze tentoonstelling staat garant voor een unieke belevenis. Elk schilderij – telkens beeldig verlicht – heeft namelijk een eigen verhaal, dat verteld wordt door een bekende of minder bekende Vlaming.

In exact een uur heb je alles gezien en gehoord. Een ‘kunstuur’ dat bijblijft.

In exact een uur heb je alles gezien en gehoord. Een ‘kunstuur’ dat bijblijft.

Aan de wieg van dit project staan de gebroeders Joost en Hans Bourlon. Die laatste verwierf intussen heel wat naamsbekendheid in het medialandschap. Samen met Gert Verhulst is Hans Bourlon namelijk een van de drijvende krachten achter Studio 100.

Bekijk de reportage in Het Journaal voor een blik achter de schermen van dit unieke concept.

Screenshot van het item op het journaal met Hans en Joost Bourlon

Alles online

Tickets voor de tentoonstelling kan je enkel online boeken. 3SIGN zette niet alleen de website, maar ook deze reserveringsservice op punt.
Om de twintig minuten wordt een nieuwe groep van maximaal acht personen binnengelaten om de vertoning te beleven. De prijzen voor het met kunst gevulde uur variëren. Overdag is goedkoper dan ’s avonds, en niet alle dagen zijn gelijk.

Tickets bestellen en annuleren

screenshots - bestelformulier kunstuur

Niet alleen kan je de tickets online reserveren, je kan ze ook langs dezelfde weg annuleren. Daarvoor dien je natuurlijk wel een account aan te maken. Ook het betalen zelf doe je uiteraard online.

Elk project waar we ons aan verbinden, onderwerpen we eerst aan een grondige analyse. Zo verliep het ook toen we de vraag kregen om de toch wel complexe ticketverkoop voor dit evenement te realiseren. We staken de koppen bij elkaar en kwamen met een oplossing die alles ontwart wat nodig is, en zelfs nog iets meer.

Joost Bourlon voor 'Pierrot en de skeletten' van James Ensor

Ons gloednieuwe museumconcept Het Kunstuur verdient een website die net als onze tentoonstelling tot de verbeelding spreekt.

We kwamen terecht bij 3sign, en zij maakten er een plaatje van. De site blinkt uit in toegankelijkheid en werkt bijzonder intuïtief.

Joost Bourlon

Het Kunstuur

Lees meer referenties

Interesse om met ons samen te werken?