Update: levensduur van Drupal 7 met nóg een jaar verlengd!

Eerder kon je in deze blog lezen dat het ontwikkelingsteam achter Drupal beslist had om de levensduur van Drupal 7 met één jaar te verlengen tot november 2022. Gisteren heeft het Drupal team naar buiten gebracht de end-of-life datum van Drupal 7 met nóg een jaar uit te stellen. De nieuwe end-of-life datum van Drupal 7 staat daarmee op 1 november 2023.

Drupal 7 EOL in november 2023

Waarom verschuift de datum steeds?

Drupal 7 is al meer dan 10 jaar oud, en hoewel we onderhand al aan Drupal versie 9 zitten zijn er nog steeds meer dan een half miljoen websites die op Drupal 7 draaien. Het Drupal team heeft dan ook besloten om de vele gebruikers, die een trouw deel zijn van de Drupal community, niet de rug toe te keren.

Hiermee draagt de community opnieuw bij aan de stabiliteit en veiligheid van een deel van het internet. Zij zien het als hun verantwoordelijkheid om support te blijven bieden zolang er nog een grote groep afhankelijk is van de Drupal 7 software.

Daarnaast is er besloten om de geplande end-of-life datum van Drupal 7 jaarlijks opnieuw te bezien. In juli 2023 evalueren ze het gebruik van Drupal 7 opnieuw en bepalen dan of er nog een verlenging bij moet komen.

Wat betekent dit voor Drupal 7 websites?

Drupal raadt aan dat gebruikers met een Drupal 7 website nog steeds zo snel mogelijk hun upgrade plannen naar een nieuwere versie van Drupal. Maar met deze verlenging van de levensduur krijgen Drupal 7 websites een jaartje extra op de teller. Ze kunnen dus nog tot 1 november 2023 genieten van Drupal 7 community support. In onze blog over Drupal 9 vertellen we je meer over wat end-of-life nu eigenlijk betekent.

Lees de volledige update van het ontwikkelingsteam achter Drupal. 

Heb je een Drupal 7 website? Dan heb je wat extra ademruimte gekregen. Toch is het belangrijk om nu al concrete plannen te maken voor een Drupal 9 website. Neem contact met ons op, we helpen je graag verder. 

Interesse om met ons samen te werken?