Burggravenlaan 264-001
9000 Gent
België
Een goede website is geen statisch gegeven. Net zoals een auto moet ook een website regelmatig ‘op onderhoud’. Met de regelmaat van de klok moeten er technische updates en bijsturingen doorgevoerd worden. Dat zorgt namelijk voor een betere veiligheid. Maar je hebt ook heel wat zelf in handen, waaronder de inhoudelijke aanpassingen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om telkens de correcte interne of externe link te integreren, correcte informatie op je website te zetten ... Goed onderhoud is dus een must!
De beste manier om een stabiele werking te garanderen? Een wakend oog die je website goed in de gaten houdt en bijstuurt waar nodig. Zo kan je snel schakelen wanneer dat nodig zou zijn. Niemand kijkt ernaar uit om urenlang te wachten op een takeldienst, toch?
Hoe kunnen wij je website efficiënt in de gaten houden?
Er bestaan heel wat methoden om fouten op te sporen in je website. De meest voor de hand liggende is ze zélf opsporen, maar dat kan een tijdrovende klus en een repetitief taakje zijn. Bovendien is de kans groot dat je wel eens iets over het hoofd ziet. Verder is het zo dat je helaas niet alle fouten manueel kan opsporen. Sommige zaken zullen pas opvallen als iets écht kapot is, en dat willen we net voorkomen.
Een voorbeeld hiervan is een verbinding met een externe dienst, zoals een voorraadbeheersysteem, die af en toe hapert. Wanneer een verbinding meer dan eens faalt, is er wellicht meer aan de hand. Misschien is de verbinding niet geoptimaliseerd genoeg om steeds meer orders te behandelen? Je wilt koste wat kost vermijden dat een klant vraagt waar zijn of haar order blijft. Het angstzweet breekt je waarschijnlijk al uit bij de gedachte alleen al.
Automatiseren is dus de boodschap! We gaan even dieper in op twee mogelijke pistes: automated testing en error logging, waarbij we telkens permanente opvolging kunnen garanderen (indien gewenst).
Automated testing
Gelukkig bestaat er speciale software die gemaakt is om je website op geregelde tijdstippen te testen. Dat wordt ‘automated testing’ genoemd. Hier kan je erg ver in gaan: het is bijvoorbeeld mogelijk om uitgebreide scenario’s, zoals het inloggen van gebruikers, het uitchecken bij een webshop of het invullen van formulieren, te gaan testen.
Uiterst interessant, maar dit soort software moet doorgaans wel afgestemd worden op de specifieke werking van je website, zodat de juiste zaken getest kunnen worden. Dat maatwerk zorgt er dan ook voor dat het om een investering gaat. Het is aan jou om na te gaan of die investering opweegt tegen de mogelijke rampscenario’s. Bij 3sign zetten we daar uiteraard ook op in, voornamelijk bij webshops. Maar daar gaan we later dieper op in!
Error logging
Er is echter een eenvoudigere (en dus budgetvriendelijkere) methode om al een flinke pak fouten op te sporen zonder te moeten overgaan tot automated testing: de ingebouwde ‘error logging’ van Drupal. Deze ‘error log’ wordt automatisch aangevuld met allerhande fouten en onregelmatigheden die opduiken in je website.
Permanente opvolging door ons supportteam
We hebben ervoor gezorgd dat alle mogelijke problemen die door Drupal opgemerkt worden automatisch toegevoegd worden aan onze support desk. De rapportage van Drupal is namelijk zeer gedetailleerd, wat uiteraard zijn voordelen heeft, maar de opvolging ervan wel bemoeilijkt. Zo komt één enkele fout vaak meerdere keren voor in de error log. Stel, een link op je website werkt niet, dan zal er hier telkens een gebruiker (of zoekmachine) de link tracht te openen een melding van gemaakt worden. Hierdoor loop je al snel het gevaar dat je het bos niet meer door de bomen ziet. Om dit op te lossen hebben we een platform gebouwd dat alle meldingen automatisch verzamelt, groepeert én filtert, waardoor enkel de relevante zaken in onze support desk terechtkomen. Bekijk het als een krachtige monitoring van je website, waardoor we niet alleen sneller maar ook accurater onderhoud kunnen doen.
Klinkt dat als muziek in de oren? Wel, 3sign klanten kunnen snel en eenvoudig aangesloten worden op dit platform, waarna wij de verdere opvolging voor onze rekening nemen. Je hoeft hier trouwens géén abonnement voor te nemen. We rekenen enkel de geleverde prestaties aan. Je krijgt dus niet alleen een factuur, maar ook een overzicht van de geleverde prestaties. Kleinere zaken voeren we gewoon uit, grotere zaken leggen we eerst voor. Eenmaal we jouw toestemming hebben, gaan we ook hiermee aan de slag. Op die manier kunnen we een perfecte werking van je website garanderen.
6 redenen om JA te zeggen tegen permanente opvolging
Snelle opstart
Verbeterde gebruikerservaring
Gedetailleerde rapportage
Preventief onderhoud
Voorkom problemen
Grote tijdswinst
Heb je nog vragen over de permanente opvolging? Heb je interesse om je aan te sluiten? Laat het ons weten en we helpen je graag verder!