Brevo: het alternatief voor jouw E-mailmarketing en CRM

Brevo x 3sign

Een platform voor e-mailmarketing en klantrelatiebeheer is tegenwoordig onmisbaar voor bijna alle bedrijven, en vaak kiezen we automatisch voor bekende opties zoals Mailchimp. Met de opkomst van GDPR-wetgeving, heeft 3sign echter besloten op zoek te gaan naar een Europees alternatief. Na grondig onderzoek hebben we dat gevonden in Brevo. Als de naam Brevo je niets zegt, dan doet send-in-blue misschien wel een belletje rinkelen.

Wij zijn zelf al overgestapt, en willen nu onze eigen klanten één voor één overtuigen van de voordelen van Brevo. Overweeg je zelf om ook aan de slag te gaan met Brevo? We helpen je op weg in deze blogpost.

Waarom Brevo?

Brevo is niet alleen een e-mailprovider, maar ook een alles-in-één oplossing voor CRM (Customer Relations Management), vergelijkbaar met Mailchimp. Het dient dus als een marketingplatform, een plek om conversies en sales te genereren, en als oplossing om transactionele e-mails te verzenden. Transactionele e-mails zijn geautomatiseerde e-mails die worden verzonden als reactie op bepaalde acties van gebruikers, zoals orderbevestigingen, verzendmeldingen, wachtwoordherstel e-mails, en accountmeldingen. Hieronder sommen we kort op waarom Brevo een geschikte keuze is als e-mailprovider in het bijzonder:

Beveiliging en Privacy

Met ISO27001:2013-certificering en naleving van GDPR en CCPA, wordt gegarandeerd dat gegevensverwerking veilig en privacyvriendelijk verloopt. De servers van Brevo zijn gesitueerd binnen de EU.
Eenvoudige interface

Een soepele gebruikerservaring is essentieel voor elke e-mailprovider, en Brevo stelt hierin niet teleur. De interface is schoon, gestroomlijnd en gemakkelijk te navigeren, waardoor zelfs beginnende gebruikers zich meteen thuis voelen.
Betrouwbare Ondersteuning

Met een toegewijd team van supportmedewerkers staan ze klaar om eventuele vragen of problemen snel en efficiënt aan te pakken. Ook hier merken we een duidelijk verschil met andere e-mailproviders. Ze hebben een intern ticketingsysteem voor supportvragen, en bieden daarnaast reguliere supportdiensten zoals chat of telefoon.
Kosten

Ook dit is niet onbelangrijk: 9 van de 10 keer komt een abonnement bij Brevo goedkoper uit dan je bestaande e-mailprovider abonnement. Je betaalt bij Brevo namelijk niet op basis van het aantal contacten, maar op basis van het aantal mails dat je per maand verzendt.

Klaar om over te stappen?

Ben je klaar om over te stappen? Neem dan contact met ons op en wij zorgen dat je eenvoudig via een uitnodigingslink een gratis account kan aanmaken. Ook wanneer je eerst nog een kijkje wilt nemen via een gratis Brevo account, bezorgen we je graag een uitnodiging.

Stap 1: Uitnodigingslink

Wil je graag overstappen naar Brevo of eerst een kijkje nemen voordat je de beslissing maakt? Wij bezorgen je graag een persoonlijke uitnodiging waarmee je een gratis account kunt aanmaken. Vermoedelijk is dit account al voldoende voor je bedrijf. Later kun je altijd nog je plan upgraden.

Stap 2: De juiste rechten geven

Als je een account aanmaakt via onze uitnodigingslink zijn wij automatisch toegevoegd als partner van jullie account. We hebben op dat moment echter nog niet de juiste rechten om je verder te kunnen helpen met je account. Ons de juiste rechten geven doe je als volgt:

  • In het menu rechtsboven ga naar ‘users’
  • Kies het tabblad ‘partner user’ > edit permissions
  • Geef 3sign minimaal ‘general’ permissions, de rest kunnen we in overleg nog later toevoegen.

Stap 3: Contacten migreren naar Brevo

Je wil natuurlijk dat al je contacten netjes overgezet worden. Daar helpen we je graag bij. Sommige zaken zoals tags en segmenten werken in Brevo namelijk net een beetje anders dan je misschien gewend bent!

SPF, DKIM, en DMARC; wat zijn dat?

Sinds 2024 zijn er nieuwe vereisten voor e-mail authenticatie, met name ingesteld door grote providers zoals Google en Yahoo. Deze maatregelen zijn bedoeld om de veiligheid van e-mailcommunicatie te verbeteren en spam en phishing tegen te gaan. Je moet dus zeker zorgen dat dit in orde is wanneer je overstapt naar Brevo. Wat zijn die vereisten? 

New sender requirements

Meer informatie over wat deze afkortingen inhouden vind je op de website van Brevo.

In de meeste gevallen zul je contact op moeten nemen met je e-mailprovider of IT-partner om SPF of DKIM in te stellen. Dit kan technische aanpassingen in je domeinnaam vereisen. Mocht je hier zelf mee aan de slag willen gaan, kan je hier meer informatie vinden.

 

Overstappen naar Brevo kan je e-mailmarketing en CRM sterk verbeteren, en met onze begeleiding verloopt de overgang soepel en efficiënt. Neem contact met ons op om te beginnen!

Interesse om met ons samen te werken?