Ontmoet ons op de 'Drupal Developer Days' van 2022!

Van 4 tot 8 april vinden de Drupal Dev Days plaats in de Odisee hogeschool in Gent. De ‘Dev Days’ is een internationaal evenement dat elk jaar in een andere stad in Europa plaatsvindt.

Drupal Dev Days 2022 - van 4 tem 8 april in Gent

De Drupal Dev Days worden georganiseerd voor en door ontwikkelaars en andere Drupal enthousiastelingen en behandelt meer technische onderwerpen. Tijdens het evenement wordt er tevens actief ontwikkeld aan de code van Drupal. 

De vorige editie was deze van Cluj in 2019, uiteraard was hier een deel van het 3sign team present. Het verslag van deze uitstap is terug te vinden in onze blog.

Een editie die al meer dan twee jaar in de maak is

De Drupal Dev days worden (net als DrupalCamp) georganiseerd door vrijwilligers. Zoals bij het gros van de Drupal gerelateerde evenementen in België stond ik als vrijwilliger mee in voor de organisatie. 

In Juli 2019 werd beslist dat de Dev Days van 2020 op Belgische bodem zouden doorgaan. Om de Dev Days mee te mogen organiseren, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen en jezelf kandidaat stellen. Geen probleem voor de Belgische ploeg, want eerder organiseerden we reeds diverse DrupalCamps. We gingen dan ook enthousiast aan de slag.

11 februari 2020, samenstellen van het programma
22 oktober 2019, het logo van de Drupal Dev Days op laptop-stickertjes

Ikzelf ontwierp het logo, de website en al het nodige grafisch materiaal. De andere vrijwilligers regelden alle praktische zaken zoals de locatie, catering, marketing etc.

Zoals we intussen weten brak begin 2020 de coronacrisis uit. Wij hebben toen besloten om het evenement voor onbepaalde tijd uit te stellen. Op deze beslissing werd aanvankelijk zeer wisselvallig gereageerd, maar enkele weken later werd duidelijk dat het de juiste beslissing was.

Drupal Dev Days uitgesteld wegens Corona

Herkansing

Bijna twee jaar later hebben we de organisatie weer hervat, alhoewel ook toen nog niet duidelijk was of het evenement deze keer wel zou kunnen doorgaan. Intussen is het gelukkig duidelijk dat het allemaal weer kan! We hebben een nieuwe locatie gezocht (en gevonden), alle sprekers van weleer opnieuw gecontacteerd en op vrij korte tijd een volledig herwerkte editie uit de grond gestampt.

t-shirt Drupal Dev Days

En het lijkt erop dat de community zin heeft om weer buiten te komen! Met een kleine 400 deelnemers wordt dit namelijk alvast een goed gevulde editie. En ondanks het vreemde verloop zijn we er toch in geslaagd om behoorlijk wat bekende gezichten uit de Drupal Community te strikken. Bekijk dus zeker eens het programma.

Mautic

De Drupal Dev Days gaan trouwens niet uitsluitend over Drupal. Er komen ook meer algemene topics aan bod. Deze editie wordt er verder ook samengewerkt met de ontwikkelaars van Mautic. Dit is een open source platform voor marketing automatisatie. De Mautic Developer Days 2022 vinden gelijktijdig plaats met de Drupal Dev Days. Een opportuniteit voor wie interesse heeft in alles rond marketing!

Ontmoet 3sign op de Drupal Dev Days

De Drupal Dev Days zijn een plek om collega’s te ontmoeten, kennis te delen en de Drupal community levend te houden. Een flink deel van het 3sign team zal dan ook zeker aanwezig zijn op de Dev Days. Naast onze deelname en onze bijdrage aan de organisatie zijn we ook nog één van de sponsors!

Er zijn nog steeds tickets beschikbaar. Als je als klant van 3sign graag eens een kijkje wilt komen nemen op de Dev Days, kan je contact opnemen met ons.

Misschien tot dan! 

- Dries

Voor de volledigheid kan je hier een overzicht vinden van de voorbije Developer Days:

 • Drupal Dev Days Munich 2010
 • Drupal Dev Days Brussels 2011
 • Drupal Dev Days Barcelona 2012
 • Drupal Dev Days Dublin 2013
 • Drupal Dev Days Szeged 2014
 • Drupal Dev Days Montpellier 2015
 • Drupal Dev Days Milaan 2016
 • Drupal Dev Days Seville 2017
 • Drupal Dev Days Lisbon 2018
 • Drupal Dev Days Cluj 2019
 • Drupal Dev Days Ghent 2020-2022

Interesse om met ons samen te werken?