Google stopt met advertenties in rechter zijbalk

Sinds 22 februari gebruikt Google een nieuwe lay-out voor de zoekresultaten. De nieuwe lay-out heeft enkele belangrijke gevolgen voor de plaatsing van de tekstadvertenties en werd wereldwijd toegepast voor alle gebruikers en in alle talen.

browser venster herenschoenen

In de nieuwe lay-out is er geen ruimte meer voorzien voor tekstadvertenties van Google AdWords in de rechtse zijbalk. Deze zijbalk zal enkel nog gebruikt worden voor informatieve kaders en advertenties met productvermelding (shopping-campagnes). Dit moet ervoor zorgen dat de ervaring op desktop en mobiele toestellen dichter bij elkaar aansluit.

Voor zeer commerciële zoekwoorden kunnen er vanaf nu wel 4 tekstadvertenties vertoond worden boven de organische zoekresultaten. Vroeger was dit beperkt tot 3. Hierdoor wordt de meeste ruimte boven de fold ingenomen door betalende tekstadvertenties. Onder de organische zoekresultaten zullen er ook meer tekstadvertenties vertoond worden (maximaal 3).

Door de nieuwe lay-out worden er minder betalende advertenties vertoond op de eerste pagina van de zoekresultaten. Voor commerciële zoekwoorden valt te verwachten dat de concurrentie zal stijgen om een goede advertentiepositie (top-resultaten) te verkrijgen. Niet enkel de biedingen, maar ook de kwaliteit van aan campagnes zijn hiervoor zeer belangrijk.

Voor adverteerders via Google AdWords zal het belangrijk zijn om de resultaten van hun campagnes de komende weken goed in de gaten te houden en eventueel bij te sturen waar nodig.

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang informatie over de nieuwste Drupal updates, tips and tricks om je website te optimaliseren of een kijkje bij ons achter de schermen, direct in je inbox!

Interesse om met ons samen te werken?