3sign x GitLab: een nieuwe manier van werken

Sinds kort zijn wij bij 3sign overgeschakeld naar GitLab. Deze applicatie zal de meeste mensen misschien niet zoveel zeggen, maar voor ons als bedrijf betekent dit een behoorlijke upgrade voor de interne werking! Omdat we graag transparant zijn in onze organisatie, willen we je kort toelichten wat GitLab is en hoe dit onze werking zal verbeteren.

3sign en GitLab samenwerking

Wat is GitLab?

Kort gezegd is GitLab vanaf nu the place to be voor iedereen die betrokken is bij een project van 3sign. Het is een softwareapplicatie die kan gebruikt worden door zowel het development team als de ontwikkelaars, systeembeheerders en natuurlijk ook onze klanten. Het is een manier om alle informatie omtrent een project te centraliseren zodat iedereen eenvoudig de informatie kan vinden die hij/zij nodig heeft. Voor u als klant stroomlijnt GitLab het contact met 3sign.  Meer info over hoe je als klant met GitLab aan de slag gaat vind je op deze pagina.

Wat is het voordeel van werken met GitLab?

Zoals gezegd is GitLab de plek om alles rond een bepaald project op te volgen. Hierdoor hebben we dus verder geen nood meer aan andere tools en communicatiestromen. Zo hebben we maar liefst 7 andere diensten kunnen opzeggen omdat al hun functionaliteiten kunnen worden overgenomen door GitLab!

Voor zij die geïnteresseerd zijn, hieronder een aantal zaken die we nu kunnen centraliseren in Gitlab:

Versiecontrole (git hosting)

dit helpt ons gemakkelijk samen te werken aan dezelfde code.

Automated builds

zal de afgewerkte code automatisch op de staging/live omgeving opzetten.

Wiki

bevat de documentatie voor elk project.

Error tracking

is de centrale plaats om de errors van een project op te vangen, zo kunnen we ingrijpen alvorens fouten door bezoekers gemeld worden.

Single sign on

geeft ons met 1 login toegang tot meerdere applicaties en services.

Projectopvolging

omdat alles op 1 plek gebeurt volgen we je project volledig op in GitLab.

Communicatie met klanten

we volgen vragen en communicatie tussen ons en de klant op via het issue systeem.

Een groot voordeel van GitLab is ook dat je als klant niet zo veel ervaring nodig hebt om met de applicatie te werken. Het is zeer gebruiksvriendelijk gebouwd, waardoor nieuwe gebruikers het snel onder de knie hebben. We maken je bij 3sign maar al te graag even wegwijs, waarna je dan zelf makkelijk verder kan werken.

Ook Drupal.org stapt over

Wij zijn niet de enigen die de voordelen van GitLab hebben ontdekt. Ook de Drupal Association is hard aan het werk om hun werking over te zetten naar GitLab. Zoals jullie misschien wel weten is Drupal een open source technologie, wat betekent dat er constant door vrijwilligers aan gewerkt wordt. Momenteel gebeurt dat in een vrij gecompliceerde toolset die op maat gemaakt werd. Met de overstap naar GitLab wordt een bijdrage leveren eenvoudiger, wat de vooruitgang van Drupal alleen maar zal bespoedigen. Lees er meer over op de Drupal website.

 

Momenteel zijn wij bezig onze projecten over te zetten op GitLab. Als klant word je uiteraard op de hoogte gehouden wanneer jouw project aan de beurt is.

Wij zijn alvast enorm blij met deze overschakeling! Heb je vragen over GitLab of hoe je er als klant mee moet werken? Stuur ons een mailtje op support@3sign.com en we helpen je graag verder!

Interesse om met ons samen te werken?