Website voor easy-m

Intro

Recent lanceerden we de nieuwe website van easy-m. We vroegen naar de verwachtingen van de medewerkers en bestudeerden ook nauwkeurig de statistische gegevens van de vorige website.

Het uiteindelijke resultaat is een uitgebreide website met enkele opvallende onderdelen.

Easy-M

Tien jaar geleden lanceerden we de eerste website voor Maes NV, een kantoorwinkel en Apple reseller in Herentals. In 2008 nam Maes NV de Apple reseller Easyware over. De groep kreeg de naam easy-m. Vandaag de dag is easy-m met twintig winkels de grootste Apple-verdeler van België. Recent lanceerden we hun nieuwe, meertalige site.

Om een zo goed mogelijke site te maken, vroegen we een deel van de medewerkers wat hun verwachtingen waren en met welke vragen zij vaak te maken krijgen. Ook de statistische gegevens van de vorige website waren een handige bron van informatie bij het uitwerken van dit project.

Het resultaat is zeer uitgebreid. We geven hier graag wat meer uitleg over enkele opvallende onderdelen.

Kalender en inschrijvingssysteem voor cursussen

Easy-m

Easy-m organiseert opleidingen op verschillende locaties en in verschillende talen. Wij werkten een online reserveringssysteem uit dat rekening houdt met de interesse en taal van de bezoeker. Het aantal beschikbare plaatsen wordt ook weergegeven en is steeds up-to-date.

Omdat sommige opleidingen gratis zijn bij aankoop van een computer of iPad, kunnen automatisch coupons aangemaakt worden dewelke aan de klant overhandigd worden bij de aankoop van zijn toestel. De cursus kan nadien gereserveerd en betaald worden met de coupon.

Winkels en openingsuren

Easy-M

Dankzij een uitgekiende winkel-selector vindt de bezoeker snel de nodige informatie en openingsuren van een winkel naar keuze. Ook op smartphones en bij een trage verbinding kan je snel de juiste winkel terugvinden.

Service pagina's met statusupdate

Easy-M

Easy-m heeft zowel particuliere als professionele klanten die beiden verschillende behoeften hebben. Hiervoor werden thematisch opgebouwde pagina's aangemaakt.

Via de website kan tevens de status van een herstelling opgevraagd worden. Hiervoor werd een integratie met de interne software van easy-m uitgewerkt. De service medewerkers van easy-m kunnen eenvoudig de status van een herstelling aanpassen.

Promoties en acties

Via een handige interface kunnen de medewerkers van easy-m promoties en acties plaatsen op de website. Deze worden automatisch op de juiste plaatsen getoond.

Easy-M

Verder werd een systeem uitbouwd waarmee promotiepagina's van leveranciers geïntegreerd kunnen worden. Zo levert Apple regelmatig volledig opgemaakte web-pagina's. Deze kunnen vanaf nu zonder enige technische kennis in de website geïntegreerd worden. Een medewerker van easy-m laadt de aangeleverde html-documenten en afbeeldingen op in de website waarna deze automatisch bewerkt worden zodat deze deel uitmaken van de website.

Mailings

Mailchimp wordt gebruikt voor e-mail campagnes en is geïntegreerd met de site. De e-mail campagnes worden door ons en het marketing team van easy-m opgebouwd en opgevolgd.

Easy-M

Op de site kunnen speciale landingspagina's gemaakt worden zodat de mailing een maximale impact kan hebben. De statistieken van de website en Mailchimp lopen naadloos in elkaar over. Hierdoor kunnen we de impact van de campagne goed evalueren en bijsturen waar nodig.

Samenvatting
  • http://easy-m.be
  • Drupal 7
  • Meertalig met automatische taaldetectie
  • Responsive
  • Retina-ready
  • Reservatie systeem
  • Synchronisatie met externe software
  • Winkel pagina's en openingsuren
  • Beheersysteem voor promoties en acties
Wat de klant erover vertelt

3SIGN is al meer dan 15 jaar dè web partner van easy-m. Doorheen de jaren hebben ze onze website totaal vernieuwd in Drupal 7 en uitgebreid met een webshop in Drupal Commerce.

Voor onze online campagnes mogen we ook steeds op de ondersteuning en expertise van 3Sign rekenenen.

Via het 3Sign support team krijgen we onmiddellijk antwoord op alle vragen en worden eventuele problemen snel opgelost.