Website Villa Bossi Bali

Intro

In het noorden van Bali staan twee prachtige en luxueuze villa's van 'Villa Bossi'. De villa's beschikken elk over 4 ruime kamers en bieden plaats voor maximaal 8 personen. Een enthousiast team van vast personeel staat in voor een persoonlijke hotel service.

Onze opdracht bestond erin om de troeven van de villa's over te brengen en de bezoekers warm te maken voor een reis naar Bali.

Mock-up van website villa bossi Bali

Reeds bij de start van het project was het duidelijk dat veel fotomateriaal doorslaggevend zou zijn om een succesvolle website te maken. Gelukkig waren deze prachtige foto's reeds beschikbaar en werd het een plezier om aan dit project te werken.

Ook de tekstuele inhoud is belangrijk om de bezoeker te overtuigen om voor 'Villa Bossi' te kiezen. De site bevat dan ook veel meer informatie dan je op het eerste gezicht zou denken en dat was helemaal de bedoeling. We zetten de bezoeker er langzaam toe aan om meer te lezen en te ontdekken en op deze manier door te klikken doorheen de hele site.

Screenshot villabossibali.com/nl/villa/villa-bossi-tangguwesia

Wie een leuke reisbestemming zoekt, doet dat vaak via Google. Het was dan ook onze prioriteit om de website goed vindbaar te maken voor zoekmachines. Naast de inhoud zijn ook een duidelijke navigatie, werking op mobiele toestellen, snelheid en een goede gebruikerservaring belangrijk om een hoge score te behalen. Deze factoren worden dan ook na de lancering van de website goed opgevolgd. Er wordt ook gebruik gemaakt van een SEA-campagne om de website te promoten bij de juiste doelgroep.

De villa's

Vroeger had elke villa een aparte website. De villa's liggen echter in hetzelfde dorp en hebben veel eigenschappen gemeen. Voor een groot aantal bezoekers is de keuze tussen villa 'Tangguwesia' of 'Banjar'  dus niet zo belangrijk. Daarom hebben we besloten alles in één site onder te brengen.

Screenshot villabossibali.com/nl/villas

Informatie die geldt voor de beide villa's, zoals bijvoorbeeld de activiteiten in de buurt, hebben we apart weergegeven. Tegelijkertijd zetten we de verschillen tussen beide villa's duidelijk in beeld. 

Bij elke villa worden de troeven in de verf gezet met behulp van teksten, foto's, video's en zeer veel nuttige informatie. Op deze overzichtspagina's wordt de bezoeker ook aangemoedigd om een reservatieaanvraag te versturen of direct te boeken.

Activiteiten

Bali is een prachtig land dat zeer veel te bieden heeft. De vele troeven van het land hebben we in beeld gebracht in het menu 'activiteiten', waar je meteen een overzicht krijgt van het aanbod. Door een aantal filters vind je snel activiteiten die aansluiten bij jouw type vakantie (sport & avontuur, cultuur & natuur, ontspanning of familie).

Elke activiteit heeft een detailpagina met praktische info, foto's, een plattegrond en gerelateerde activiteiten. De eigenaars van 'Villa Bossi' helpen de gasten graag om de activiteiten te boeken.

Screenshot villabossibali.com/nl/activiteiten

Door het aanbod van de activiteiten op de website te plaatsen hebben we een nieuwe ingang gecreëerd naar de website. Wie op zoek is naar een leuke vakantiebestemming en activiteiten, kan zo terechtkomen bij 'Villa Bossi' en overtuigd worden een om villa te reserveren.

Daarnaast bevat de website ook veel praktische inlichtingen over een reis naar Bali, zoals info over visums, geld, veiligheid, vliegtuigtickets,...

Getuigenissen

Zoals verwacht krijgen de eigenaars veel lovende recensies van gasten die verbleven in één van de villa's. Deze getuigenissen zijn erg belangrijk om vertrouwen te wekken bij de bezoeker.

De meest recente reviews zijn zichtbaar op de voorpagina, oudere getuigenissen vind je op diverse andere pagina's.

Online reserveren

Na wat onderzoek besloten we dat het goedkoper en beter was om de online reservaties toe te vertrouwen aan een externe dienst. Na een evaluatie van mogelijke kandidaten kozen we voor Checkfront.

Screenshot villabossibali.com/nl/availability

Intussen beheert de klant alle reservaties en de planning van beide villa's via Checkfront. Omdat we Checkfront naadloos geïntegreerd hebben in de website kan er rechtstreeks via de website gereserveerd, geboekt en zelfs betaald worden.

Beheer

De website werd volledig ingevuld en beheerd door de klant zelf in het CMS-systeem Drupal. We hebben ervoor gezorgd dat de website goed opgebouwd is, zodat dubbel werk vermeden wordt.

Screenshot beheer villabossibali.com

De informatie (bv. personeel, activiteiten,...) die voor beide villa's geheel of gedeeltelijk overlapt kan op één plaats beheerd worden. Bovendien werd alles duidelijk gegroepeerd zodat de klant de grote hoeveelheid aan informatie eenvoudig kan beheren.

Uiteraard hebben we rekening gehouden met de mogelijkheid van een derde villa in de toekomst.

En nu?

De website staat live en nu werken we er volop aan om deze verder te optimaliseren. De bezoekersstromen worden geanalyseerd via de statistieken van Google Analytics. Zo komen we te weten waar bezoekers instappen of afhaken. We gebruiken momenteel ook de tools van Hotjar om user recordings en heatmaps te maken. Die zijn handig om het gedrag op de website te analyseren en bij te sturen.

Ten slotte zijn er ook enkele SEA-campagnes actief om waardevolle bezoekers door te sturen naar de website. De resultaten van deze campagnes tonen ons waar de website verbeterd kan worden.

Samenvatting