Website en SEA-campagne voor Anders Beton

Intro

Anders Beton is de marktleider van agrarische betonproducten in Europa. Vooral de Eco-Vloer heeft hen als innovator in de landbouwsector op de kaart gezet.

De site van Andersbeton.com op 2 iPads.

De nieuwe, meertalige website legt de focus op de drie nieuwste producten van Anders Beton: Eco-Vloer, Picto-rooster en Aero-rooster. Deze kregen een prominente plaats op de website zonder de traditionele producten uit het oog te verliezen.

De website bevat hierdoor veel informatie en is uiterst functioneel. Door een doordachte opbouw van de menu's en verdere indeling van de site vindt de bezoeker snel waarnaar hij op zoek is.

Slimme navigatie

De navigatie is opgebouwd rond de drie innoverende producten van Anders Beton: de Eco-Vloer voor koeienstallen, de Picto-rooster voor varkensstallen en de Aero-rooster voor bewaringsloodsen.

De navigatie van Andersbeton.com

Aangezien de merknamen niet door iedereen gekend zijn, werd er per menu-item een duidelijk icoontje ontworpen. Zo is de indeling zeer duidelijk en taalonafhankelijk.

Anders Beton beschikt nog over tientallen andere producten per categorie. Deze worden pas weergegeven in een submenu als er een hoofdcategorie is gekozen.

Het menu zelf is technisch behoorlijk complex en heeft verschillende uitwerkingen. Hierdoor wordt het optimaal weergegeven in desktop browsers en alle mogelijke mobiele toestellen. Bij het scrollen wordt een aangepaste menubalk permanent weergegeven aan de bovenzijde van het scherm.

Overzichtspagina's en SEA optimalisatie

Zowel de voorpagina als de diverse productpagina's bevatten een overzicht van alle onderliggende informatie. De belangrijkste informatie komt steeds snel in beeld.

Technische info en foto's bij de ECO vloer.

Op de productpagina's kan je via duidelijk tabs allerhande extra's bekijken, zoals technische informatie, referenties in jouw buurt, video-testimonials, gerelateerde producten, fotogalerij,... Zo is alle informatie over een specifiek product gebundeld op één pagina.

Deze aanpak is niet alleen handig voor de bezoeker, maar heeft ook voordelen op gebied van SEO. Aangezien de pagina's over één specifiek product gaan, zijn deze gemakkelijk te optimaliseren voor een goede score in de zoekmachines. Deze pagina's zijn ook optimale landingspagina's voor SEA-campagnes.

Referenties

De producten van Anders Beton zijn niet de goedkoopste, maar wel de beste op de markt. Om potentiële klanten hiervan te overtuigen zijn getuigenissen van tevreden klanten dus heel belangrijk. Hoewel ECO, PICTO en AERO vrij nieuwe producten zijn, heeft Anders Beton al heel wat referenties.

De getuigenis van Andersbeton op een mobiel toestel, tablet en desktop.

We maakten een interactieve kaart waarop je kan zoeken naar referenties, getuigenissen en zelfs video's van enthousiaste klanten in jouw buurt. Voor de liefhebbers: deze applicatie hebben we ontwikkeld in AngularJS.

Portaal

Het portaal (MyAB) is beschikbaar voor de klanten van Anders Beton. Hier vinden zij gedetailleerde informatie over hun bestelling, nieuwe producten, offertes... Het portaal werd ontwikkeld door één van onze partners en wordt in 2016 uitgerold naar alle klanten van Anders Beton.

Performantie

De website is bijzonder snel en voorzien op (heel) veel gelijktijdige bezoekers. Alle pagina's worden regelmatig bewaard als 'gewone HTML' documenten. Hierdoor moet niet telkens de database geraadpleegd worden als er een nieuwe bezoeker is.

Dit alles is uiteraard slim opgebouwd, waardoor aanpassingen van de beheerders aan de site vrijwel onmiddellijk zichtbaar zijn. Indien een beheerder iets aanpast aan de site maken we meteen een nieuwe versie van de HTML pagina.

SEA campagne

Voor Anders Beton werd ook een Google AdWords-campagne opgezet. Het doel van de campagne is potentiële klanten kennis te laten maken met de nieuwe, innoverende producten, zodat ze uiteindelijk contact op te nemen met een regionale vertegenwoordiger (merkbekendheid/leadgeneratie).

SEA campagne Anders beton - Screenshot Google Analytics

Voor de beste resultaten werd de campagne opgedeeld in verschillende advertentiegroepen per productgroep. De campagne is opgezet in 4 talen en is actief in 6 verschillende landen. De campagne wordt wekelijks bijgestuurd om de beste resultaten te blijven garanderen.

 

Samenvatting
Wat de klant erover vertelt

Het was een hele uitdaging om een volledig nieuwe, meertalige website op te starten met onze nieuwe huisstijl en merknaam. 3SIGN is deze uitdaging samen met ons aangegaan en wij zijn heel tevreden over het resultaat.

De website is gebruiksvriendelijk en toegankelijk voor zowel de bezoeker als de beheerder door de visuals, de knoppen, de nieuwsberichten en de algemene opbouw. Onze klanten zijn positief en de bezoekersaantallen zijn sinds de lancering enkel maar gestegen dus dat is super.

3SIGN volgt alles heel goed en snel op en voorziet de nodige ruimte voor overleg wat onze samenwerking heel aangenaam maakt.