Webshop voor easy-m

Intro

In 2008 nam Maes NV, een kantoorwinkel en Apple reseller uit Herentals, de Apple reseller Easyware over. De groep kreeg de naam Easy-m. Vandaag de dag is Easy-m met zijn 23 winkels de grootste Apple-verdeler van België.

We hadden al eerder de website (en ook het logo) gemaakt. Nu is de site verder onder handen genomen en kreeg deze een moderne look en feel, een duidelijke search en een webshop. Hieronder geven we graag wat meer uitleg over enkele vernieuwingen.

Overzicht site Easy-m op verschillende mobiele toestellen.

De webshop

Het onderdeel 'Producten' op de website werd herwerkt tot een heuse webshop waar de focus vooral op het merk 'Apple' ligt. Je ziet een duidelijk overzicht van de onderdelen en naast de gekende hardware en accessoires vind je ook een assortiment kantoorbenodigdheden.

Heb je een categorie gekozen, dan krijg je aan de hand van een duidelijke foto en enkele specificaties meteen een goeie indruk van het product. Daarbij heeft elk hardware onderdeel een reeks aanbevolen accessoires, zodat je in een oogopslag ziet wat je misschien nog nodig hebt voor je toestel.

Handige navigatie

Wanneer je een of enkele niveaus dieper gaat in de webshop krijg je bovenaan een handige navigatie op basis van categorieën.

Easy-m swipe functie.

Zo kun je eenvoudig door de webshop klikken. Met een vlotwerkende swipefunctie werkt deze navigatie natuurlijk ook op je mobiel toestel.

Snel en eenvoudig een product vinden!

Easy-m heeft een zeer ruim aanbod aan producten en dit kan voor wat verwarring zorgen. Waar zoek ik een iphonelader? Waar kan ik een ipadhoesje vinden? Daarom werden er filters voor oa. 'categorie', 'prijs', 'geschikt voor' en 'merk' toegevoegd. Kies je voor 1 optie of liever voor 5? Dit is allemaal mogelijk en samen met de sorteeropties is het makkelijk om je specifiek product te vinden.

Promo's en informatieve labels op de shop van easy-m.

Op de afbeelding: da facetnavigatie (=filternavigatie) en informatieve labels.

Informatieve labels

Je zal merken dat sommige producten een opvallend gekleurd label hebben. Het doel hiervan is om de gebruiker extra informatie, over de voorraad of als het om een populair item gaat, te geven over het product. De klant kan zelf kiezen tussen verschillende vormen en kleuren van labels om zijn producten in de kijker te zetten.

Beslist!

Winkelmandje en afrekenen webshop easy-m.

Heb je een product dat jou interesseert, dan is het in een paar stappen van jou. De checkoutprocedure werd kort en duidelijk gehouden. Je factuur en optionele verzendgegevens worden gevraagd en het type verzending. Dan is het nog een laatste stap naar de betaling en klaar!

Vernieuwde zoekfunctie

De vroegere zoekfunctie was behoorlijk standaard. Een titel en wat tekst moest de gebruiker uitleg geven en aanzetten naar de betreffende detailpagina te gaan. Dit kon beter vonden we.

Links de resultaten van een zoekactie, rechts de suggesties tijdens het zoeken.

Op de afbeelding: links de resultaten van een zoekactie, rechts de suggesties tijdens het zoeken.

En dus werd de zoekfunctie herwerkt naar een autocomplete search. Hierdoor krijg je aan de hand van je zoekterm de 5 belangrijkste resultaten mooi opgelijst in een dropdown kader. Is dit niet genoeg of niet wat je zocht? Geen enkel probleem, want via het zoekicoontje word je doorverwezen naar een pagina waar je alle zoekresultaten krijgt te zien. Elk zoekresultaat heeft een foto en categorie (vb. Webshop of Nieuws) zodat je direct weet over wat voor soort item het gaat.

Redesign

De volledige website onderging ook een redesign om deze een frisse look en feel te geven. Hierbij werd rekening gehouden met de performatie en de gebruiksvriendelijkheid voor de bezoeker.

Screenshot van de voorpagina van Easy-m in Hotjar.

Op de foto: heatmaps. Deze hebben we uitgebreid gebruikt om de gebruikerservaring van de website te optimaliseren. Door de analyse van het bezoekgedrag hebben we ondermeer opgemerkt dat de taaldetectie verbeterd moest worden.

 

De code en de functionaliteiten van de website werden herbekeken en indien nodig bijgestuurd met behulp van nieuwe technieken.

Dit zorgt voor een zeer snelle website die handig is om producten of informatie op te zoeken.

Beniewd? Bezoek zeker de website en webshop van easy-m eens.

Samenvatting
 • http://easy-m.be
 • Drupal 7
 • Modern design
 • Meertalig met automatische taaldetectie
 • Responsive
 • Retina-ready
 • Webshop
 • Geoptimaliseerd voor veel gelijktijdige bezoekers (met varnish)
 • Filtering op basis van facets
 • Uitgebreide zoekfunctionaliteit
 • Synchronisatie met externe software
Wat de klant erover vertelt

3SIGN is al meer dan 15 jaar dè web partner van easy-m. Doorheen de jaren hebben ze onze website totaal vernieuwd in Drupal 7 en uitgebreid met een webshop in Drupal Commerce.

Voor onze online campagnes mogen we ook steeds op de ondersteuning en expertise van 3Sign rekenenen.

Via het 3Sign support team krijgen we onmiddellijk antwoord op alle vragen en worden eventuele problemen snel opgelost.