Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen: verruim uw blik via de vernieuw(en)de website

Intro

VVKP is een wetenschappelijke beroepsvereniging voor klinisch psychologen. Ze verdedigt de belangen van haar leden en biedt hen de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen en nieuwe kennis op te doen. Om haar bestaande website in een nieuw jasje te steken klopte VVKP bij de vakmensen van 3sign aan.

Website van VVKP op een iPhone X

Hoe interactiever, hoe liever

Psycholoog zoeken = website bezoeken

Pagina 'zoek een psycholoog' van de site VVKP op een macbook airVia de ‘zoek psycholoog’-functie vind je als vanzelf wat je wil. Talloze filtermogelijkheden (zoals bijvoorbeeld de locatie van de psycholoog, zijn of haar expertise, en natuurlijk ook de naam) helpen je daarbij probleemloos op weg.

En er is meer. Een Google Maps kaart van Vlaanderen toont je de gefilterde resultaten van je zoekopdracht. Handig om in en uit te zoomen en zo de psycholoog op de best mogelijke locatie terug te vinden. Onder het kaartje staat een overzichtelijke opsomming van alle psychologen die aan jouw zoekcriteria beantwoorden, elk met hun detailpagina.
 

Eenvoudig te consulteren dossiers

VVKP website, pagina dossiers in browser venster

Ook de dossiers van VVKP zijn voortaan veel gemakkelijker raadpleegbaar op de site. Een filterfunctie per expertisedomein, een algemenere zoekfunctie en de mogelijkheid om een periode aan te duiden zijn de drie factoren die daarvoor zorgen.
 

Vacatures en zoekertjes

Screenshot van de pagina 'vacatures' van de VVKP site in een browser vensterVacatures en zoekertjes kunnen ofwel door leden, ofwel door anonieme gebruikers op de site geplaatst worden. Uiteraard hebben we ervoor gezorgd dat dit niet kan zonder de goedkeuring door VVKP. Bij groen licht verschijnt het zoekertje of de vacature integraal op de website, waar het na twee maanden automatisch verdwijnt.

Kortom, de uitgelezen plek voor een student in zijn zoektocht naar een stageplek, of voor een doorgewinterde psycholoog die toe is aan een nieuwe uitdaging.

Ben je eerder op zoek naar een nieuwe praktijkruimte of heb je nood aan wat testmateriaal, ook dan kan je hier terecht. Door de handige filters vind je in geen tijd alle info die voor jou relevant is.
 

Regiokringen via een interactieve kaart

De lokale psychologenkringen zijn een belangrijke meerwaarde binnen de werking van VVKP. Ter ondersteuning ontwierpen we een interactieve kaart, waarop je alle Vlaamse psychologenkringen (gemeentes geclusterd tot een regiokring) kan zien. Bezoekers kunnen een deel van de kaart aanklikken en zo geheel intuïtief de juiste psychologenkring terugvinden.

VVKP regiokringen, screenshot van de interactieve kaart

Koppeling met extern CRM

Alle psychologen op de website komen rechtstreeks uit het extern ledenbestand (CRM) van VVKP. Via een API halen we alle informatie op. Psychologen kunnen zelf kiezen of ze al dan niet gevonden willen worden. Een interactieve kaart (gecreëerd met REACT) maakt hen zichtbaar en geeft bezoekers de kans om de psycholoog in kwestie aan te klikken.

Met deze REACT map zijn we niet aan ons proefstuk toe. Eerder ontwikkelden we er een die alle evenementen van Autisme Vlaanderen op een kaartje plaatste.

Het CRM werd uitgewerkt in samenwerking met Sumocoders, een leuk Gents bedrijf waar we graag mee samenwerken.

Inhoud op maat van alle doelgroepen

De vier landingspagina's van de VVKP site in een iPad mock-up

Met haar nieuwe website heeft VVKP 4 grote doelgroepen voor ogen:

 • Klinisch psychologen
 • Cliënten en verwijzers
 • Studenten psychologie
 • Journalisten

Daarom creëerden we op maat gemaakte landingspagina’s, met voor elke doelgroep een passende weergave van de belangrijkste items op de site. Een student zoekt namelijk vaak andere informatie dan een klinisch psycholoog, net zoals een journalist niet dezelfde prioriteiten heeft als een cliënt.

Ook interesse in een website zoals VVKP?

Heb je ook een berg informatie die je duidelijk beschikbaar wil maken? Of zie je door de bomen het bos van jouw CRM-systeem niet meer? Laat het ons weten, dan kijken we samen naar een oplossing op maat.

Uitdagingen
 • Een overzichtelijke en gestructureerde weergave van alle informatie
 • De ‘zoek psycholoog’-functie uitdiepen op een gebruiksvriendelijke manier
 • Regiokringen vlot navigeerbaar maken
 • Koppeling met extern CRM

Oplossingen

 • Gebruik maken van een hoofdmenu en van een extra menu
 • Landingspagina’s voor de relevantste doelgroepen: psychologen, cliënten/verwijzers, studenten en journalisten
 • REACT map met vermelding van de psychologen
 • De snelheid van SOLR als oplossing voor de vele filtermogelijkheden
 • Klikbare SVG kaart om regiokringen terug te vinden
 • Uitermate vlijtige ontwikkelaars ;-)
Samenvatting

Een op-en-top gebruiksvriendelijke website die dieper gaat dan ooit tevoren.

Omdat klinisch psychologen ook recht hebben op de ondersteuning die ze zelf zo vaak verlenen.

Wat de klant erover vertelt

Onze vereniging is de laatste jaren exponentieel gegroeid. Psychologie in de gezondheidszorg is een hot topic en de VVKP wordt daarom ook frequent geconsulteerd, door haar leden, maar zeker ook door externen. We hadden dan ook nood aan een makkelijk te hanteren website die vooral visueel aantrekkelijk is voor een brede doelgroep en waar je makkelijk en overzichtelijk informatie kan raadplegen.

3sign is erg geslaagd in dit opzet. Ze hadden de niet evidente opdracht om ons project over te nemen van een vorige leverancier en hebben er een schitterend werk van gemaakt. Dit jonge, dynamische team bleek een goede luisteraar en slaagde er in om onze wensen goed te vertalen. Bovendien maakten ze gebruik van handige communicatietools zodat overleg efficiënt kan verlopen en we steeds een overzicht hadden op de to do's.

Belangrijk voor elk project is transparantie over budget en mogelijkheden. Dit is altijd zeer correct verlopen. De procesbegeleiding was goed, al was de timing, omwille van de complexiteit van de opdracht, een uitdaging. Wij zijn alvast tevreden klanten en bevelen 3sign graag aan. "