Vegetarische Kookstudio

Intro

De dames van de "Vegetarische Kookstudio" hadden nood aan een nieuwe website. Dries, oprichter van 3SIGN en zelf niet zo'n grote vleeseter, durft al wel eens een opdracht van de vleesindustrie af te wijzen. Het enthousiasme voor vegetarisch getinte websites daarentegen is des te groter.

Elk project start met een paar vragen:

  • wat doen jullie precies?
  • welke zaken zijn tijdrovend?
  • wat verwacht de bezoeker van jullie website?

Nadat deze vragen beantwoord zijn door zowel de klant als onszelf, stellen we een doel op voor de site en beginnen we aan het realiseren ervan.

vegetarische kookstudio

Een fris ontwerp

Een goed gepresenteerde maaltijd smaakt beter. Zo denken wij ook over een website: die moet niet enkel goed smaken, maar er ook leuk uit zien.

We gingen voor een strak en eenvoudig ontwerp met zeer overzichtelijke navigatie.
 

Gebruiksvriendelijk

Een  goede site heeft zelden of nooit een eenvoudige 'boomstructuur'. Het resultaat is dat bepaalde informatie steeds op meerdere plaatsen terug te vinden is. Bij het bekijken van een recept wordt altijd getoond in welk kookboek dit recept terug te vinden is. Dit wordt duidelijk aan de hand van een paar voorbeelden:

Kookstudio

Bij het bekijken van een recept wordt altijd getoond in welk kookboek dit recept terug te vinden is.

Vegetarische kookstudio

'Table  d'amis' is bij de Vegetarische Kookstudio het enige moment waarop men de voetjes onder tafel kan schuiven om zich te laten bedienen door Miki en Kristin. Vanzelfsprekend worden hier de eerstvolgende data waarop u zich kan inschrijven voor zo'n heerlijke avond, getoond. 

Vegetarische kookstudio

In de zijbalk tonen we steeds komende activiteiten. Als u er op klikt, krijgt u een overzicht van de volledige agenda. Activiteiten die reeds afgelopen zijn, verdwijnen automatisch uit de lijst.

Reservatiesysteem

Miki en Kristin geven bijna dagelijks cursussen en workshops. De interesse is steevast groter dan het aantal beschikbare plaatsen, waardoor het bijhouden van inschrijvingen een deeltijdse job geworden was.

Wij hebben ervoor gezorgd dat de dames zich vanaf nu volledig op hun passies kunnen storten. De reservaties lopen volledig via de website en de bezoeker kan op elk ogenblik zien hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn. In geval van een annulatie kunnen Miki en Kristin een plaats eenvoudig terug beschikbaar maken.

Miki is alleszins tevreden:

"De nieuwe site heeft een bijzonder rustgevende invloed op mijn mailbox: al die vragen (is er plaats voor 3 personen voor les x?) blijven uit."

 

Lekkers in uw mailbox

Omdat we niet van half werk houden, hebben we ook de nieuwsbrief onder handen genomen.

Vegetarische kookstudioLinks de oude nieuwsbrief, rechts de nieuwe.

Samenvatting
Wat de klant erover vertelt

Wat heb je nodig als je na je restaurantcarrière een totaal nieuwe start wilt nemen met een ongewoon concept, genaamd ‘Vegetarische Kookstudio’, en dat in een straatje waar niemand komt? Juist, een steengoede website.

De samenwerking met 3SIGN viel meteen goed. Ze begrepen bliksemsnel waar we naartoe wilden, gaven onze website een heldere lay-out en zorgden ervoor dat we snel vindbaar werden op het net.

En nu onze klanten rechtstreeks via de website kunnen inschrijven voor onze kookworkshops, bespaart ons dat veel tijdrovende mails. De klanten kunnen zelf zien hoeveel plaatsen er nog vrij zijn voor elke workshop.

Onze website registreert de inschrijvingen en verzendt automatische antwoordmails. Een ogenschijnlijk simpel systeem, dat toch behoorlijk wat denk- en puzzelwerk gevraagd heeft.

Leuk voor ons is ook dat de samenwerking met 3SIGN niet stopt als de website af is. Elke nieuwe ontwikkeling, elke nieuwe vraag of plots opduikend probleem wordt door het team snel en met toewijding opgevolgd.