Teamleader integratie voor GreenBridge website

Intro

GreenBridge zet samen met de universiteit Gent, volop in op ‘Blue Growth'. Blue Growth staat voor de duurzame ontwikkeling van de mariene en maritieme sector en omvat blue energy, aquacultuur, mariene biotechnologie, deap sea mining en kustverdediging. Daarmee wil ze haar oorspronkelijke kennispool rond Blue Energy niet alleen verdiepen door haar unieke ligging aan zee maar ook verbreden door samenwerking binnen deze verschillende domeinen van Blue Growth. Hiervoor maakt het gebruik van de online CRM-tool Teamleader, waarmee klantengegevens heel eenvoudig opgevraagd en ingevoerd kunnen worden.

 

 

GreenBridge website

Via de website van GreenBridge is het ook mogelijk om in te schrijven voor evenementen georganiseerd door het bedrijf en kunnen bezoekers op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes over de door hen aangeduide interesses. Voordien was deze informatie enkel toegankelijk via de website. Hierdoor dreigden gegevens snel te gaan verschillen of zelfs te verdwijnen. Daarom is de logische keuze er gekomen om ook deze gegevens te synchroniseren naar Teamleader.

GreenBridge informatie naar Teamleader applicatie

De synchronisatie voor techneuten

Om de synchronisatie mogelijk te maken biedt Teamleader zijn eigen API aan. Een API zorgt ervoor dat de software (zoals Teamleader) kan communiceren met externe systemen (zoals de GreenBridge- website).

Om met deze API te communiceren hebben we ons gebaseerd op de Teamleader sandbox module voor Drupal. Deze module hebben we bijgestuurd op maat van GreenBridge, zodat alle functionaliteiten die we nodig hadden aanwezig waren.

De synchronisatie voor GreenBridge

Via het 'blijf op de hoogte'-formulier op de website kunnen bezoekers hun gegevens en interesses achterlaten om gerichte communicatie te ontvangen van GreenBridge. Deze informatie wordt vervolgens gesynchroniseerd naar Teamleader. Op de contactfiche van een persoon zullen zijn e-mailadres, voornaam, naam, bedrijf en interesses zichtbaar worden.

GreenBridge informatie naar Teamleader applicatie

Wanneer bezoekers zich registreren voor een evenement op de website zullen ook deze gegevens gesynchroniseerd worden naar Teamleader. Niet alleen de contactfiche zal hier bijgestuurd worden, ook de bedrijfsinformatie wordt opgeslagen.

Als de bezoeker een opmerking heeft bij de inschrijving zal bovendien een notitie worden bewaard voor de verantwoordelijke van GreenBridge.

Tot slot wordt er een 'Deal' aangemaakt. Via een deal kan GreenBridge met één klik een factuur opstellen voor deze inschrijving.

GreenBridge informatie naar Teamleader applicatie

 

Zelf Teamleader beginnen gebruiken?

Super. Registreer je dan zeker via onze partnerlink.

Samenvatting
  • Drupal 7
  • Teamleader CRM-tool
  • Integratie
  • API