Rocket Site voor MEDO

Intro

Bij MEDO kan u ondermeer terecht voor de restauratie of conservatie van historische boeken. Bij restauratie wordt de originele staat zo goed mogelijk benaderd. Conservatie betekent dat het boek verstevigd wordt maar het huidige uiterlijk bewaard blijft. In beide gevallen kan het boek terug geraadpleegd worden en is het beter bestand tegen veroudering.

MEDO voorpagina

MEDO zal er steeds voor zorgen dat hun werk terug ongedaan kan worden. Handelingen waarbij zaken verdwijnen (bijvoorbeeld de pagina's inkorten) zijn uit den boze. Op deze manier blijft de historische context bewaard.

Creatief boekbinden

De kunst van het drukken en boekbinden bestaat al eeuwen. Veel van deze technieken zijn tegenwoordig weer erg populair. Het meest bekende voorbeeld hiervan is letterpress (de correcte Nederlandse naam is hoogdruk). Ook handmatige boekbindtechnieken zijn weer erg in trek.

Creatief Boekbinden website MEDO

Daarom organiseert Linda, de drijvende kracht achter MEDO, regelmatig cursussen boekbinden. Hier worden zowel traditionele methoden als creatieve interpretaties aangeleerd.

Eenvoud werkt

Linda wist goed wat ze wou toen ze ons de opdracht gaf om een nieuwe website te maken: duidelijk, overzichtelijk en zonder overbodige franjes. Dat horen we graag.

Samen met de klant tekenden we de ideale opbouw en navigatie uit. Wie snel een indruk wil krijgen van de diensten, het vakmanschap en de eerstkomende workshops hoeft enkel de voorpagina te bezoeken. De inhoud op de voorpagina wordt automatisch samengesteld uit recent toegevoegde berichten in de site.

Gebruiksvriendelijk beheer

Wij besteden erg veel aandacht aan de back-end (= het beheer) van elke website. Het is erg belangrijk dat de eigenaar van de site op een eenvoudige manier de inhoud kan beheren.

Tijdens een korte opleiding vullen we de site al op met echte inhoud. Zo leren we het onderwerp beter kennen en kan de klant sneller aan de slag.

Screenshot beheersinterface Rocket Site Medo

Dat het beheer wel heel erg eenvoudig is werd bij dit project nog eens aangetoond: op enkele dagen was de gehele site ingevuld en klaar om live te plaatsen.

Rocket Sites

Deze site is net als al onze sites gemaakt met Drupal. Wij zijn uiteraard grote fan van Drupal, maar de technologie is vrij complex en doorgaans te duur voor kleine websites. Om die reden ontwikkelden wij het voorbije jaar een aantal modules die ons helpen om op heel korte tijd websites op maat te maken.

Kom hier alles te weten over de Rocket Sites!

Samenvatting