Rocket Site voor 'Het Denkgelag'

Intro

De nieuwe website van Het Denkgelag hebben wij gemaakt met ons nieuw platform: 'Rocket Sites'. Hiermee maken we budget websites op maat met Drupal.

Ons 'Rocket Site' platform is erg flexibel opgebouwd. De lay-out van de website kan aangepast worden aan uw huisstijl. Daarnaast is het ook mogelijk om inhoudtypes op maat te maken.

Uiteraard kan de site nadien eenvoudig beheerd worden door de klant.

 

Website voor 'Het Denkgelag' op een Jolla en een iPad.

Hoe werken de Rocket Sites?

Rocket Sites logoDe Rocket Sites zijn ontwikkeld met behulp van een Drupal Installatiescript. Het script zet automatisch een site klaar op basis van een aantal parameters. De site bevat meteen een aantal inhoudtypes zoals nieuws, landingspagina en webformulier. Ook wordt er een lay-out klaargezet die we verder kunnen opmaken aan de hand van een groot aantal parameters.

Zowel de invulling als de opmaak zijn erg flexibel. Er is ondersteuning voor meertalige invulling en verder kunnen we de site snel voorzien van het nodige maatwerk. Dit alles is uiteraard responsive uitgewerkt.

De Rocket Site van Het Denkgelag.

Het Denkgelag organiseert debatten met thema's rond wetenschap, religie en filosofie. Hun meest recente evenement "A passion for science and reason" met Richard Dawkins, Lawrence Krauss en Julia Galef vond plaats in januari vorig jaar.

In het verleden werden deze evenementen gepromoot via Facebook en Google AdWords. Toen bouwden we telkens een kleine site, speciaal voor het gepromote event. Met de nieuwe site is dat niet meer nodig. Door de 'opvangpagina's'  kunnen we binnen de site een pagina bouwen per evenement.

Evenementen

Op de nieuwe website worden de evenementen getoond in een handig overzicht met filters. Elk evenement heeft ook een detailpagina met meer informatie.

Deze detailpagina's zijn een voorbeeld van een inhoudstype op maat opgebouwd via de 'Rocket Sites'. We kunnen ze voorzien van fotoalbums, video's en programma en tekst.

Weergave van de evenementen op een iPad.

Net zoals bij andere inhoudstypes kunnen we er ook voor kiezen om de meest relevante (of meest recente) evenementen op de voorpagina van de site te plaatsen.

Nieuws, informatieve pagina's, contact, mailchimp

Natuurlijk zetten we ook nieuws over de vereniging op de website en is er plaats voor informatieve pagina's zoals 'Over Het Denkgelag'.

 

De 'over ons' pagina op de nieuwe site van 'Het Denkgelag'

Ook het opbouwen van webformulieren en een integratie met Mailchimp is een standaard functionaliteit bij de Rocket Sites.

Responsive, haarscherp en snel. Heel snel.

Zoals steeds hebben we gezorgd voor een optimale weergave op mobiele en hoge resolutie toestellen. Maar dat is niet alles: ook aan veel gelijktijdige bezoekers is gedacht.

Zoals bij al onze websites kan de klant de website zelf beheren. Daarvoor worden op regelmatige basis zaken opgeslagen in een database. Als een website erg veel bezoekers heeft is de database meestal de bottleneck. Hierdoor kan een website heel traag worden of zelfs niet meer werken.

Bij onze Rocket Sites hebben we daar een oplossing op gevonden. Nadat de wijzigingen in de database zijn opgeslagen wordt elke pagina automatisch omgezet naar een gewoon HTML-bestand. Hierdoor moet de database niet geraadpleegd worden als iemand de website bezoekt. Een Rocket Site kan hierdoor heel veel gelijktijdige bezoekers verwerken.

Samenvatting