Persoonlijke website & Google Ads-campagne voor Björn Accoe (creatief directeur IdeeKids)

Intro

De temperaturen stijgen! En dat brengt onze creativiteit aan de kook. We lieten onze ideeën opborrelen voor Björn Accoe, die al een tijdje bezig is met het schrijven van zijn boek ‘Wij Tijd’. Zijn doel? Ouders stimuleren om leuke, eenvoudige dingen te doen met hun kinderen. Wij leverden hem een mooie, originele website op maat.

tablet bjorn accoe

Buiten de lijntjes

 

Björn Accoe is creatief directeur bij IdeeKids: een organisatie die kampen organiseert voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

 

Speelsheid en visuele aantrekkelijkheid waren de codewoorden tijdens dit project. Die gaven we zo vorm:

Experimenteren met kleur en lettertypes

 

quote bjorn

Titels bovenop de afbeeldingen

 

screenshot boek

Scrollbare keynotes

 

screenshot keynotes

Prikkelende call-to-actions voor geïnteresseerde bezoekers

 

screenshot call to actions

Duik zelf in de website!

Doel- en actiegerichte site

Björn wil zich met zijn unieke site nestelen in de hoofden van zijn doelgroep (positioneren). Daarnaast poogt hij op de site zijn boek ‘Wij Tijd’ in de kijker zetten. Verder wil hij ook een ondersteunende functie aannemen en via workshops en keynotes ouders helpen om de relatie met hun kind te verrijken. Er is ook een workshop over duurzaam en sociaal ondernemen die een plaats moet krijgen op de site. En tot slot wil Björn een e-maillijst aanleggen.

Een waslijst aan doelen die vraagt om een gestructureerde website. Wij zorgden voor de integratie van voldoende webforms om mensen heel gericht te laten kiezen wat ze willen:

  • Het boek bestellen
  • Zich inschrijven voor de nieuwsbrief
  • Contact opnemen met Björn

Via een overzichtelijk menu tonen we je in een oogopslag wat je kunt doen op de site. De gebruiker navigeert zich zo moeiteloos door de diverse pagina’s.

screenshot menu

Verder zorgden we voor een reeks duidelijke call-to-actions op strategische plaatsen, zodat de navigatie optimaal verloopt.

screenshot call to action

Promotie via Google Ads

Om het boek ‘Wij Tijd’ een extra verkoopboost te geven, kozen we voor een advertentiecampagne op Google Ads. We zorgden voor de correcte instellingen en bieden op de meeste relevante zoekwoorden. Een greep uit de zoekwoorden:

  • “Wat doen met kinderen”
  • “Leuke activiteiten met kinderen”
  • “Uit met kids”

We kozen ervoor om op woordgroepen te bieden. Dat wil zeggen dat we wensen dat ál deze woorden zeker voorkomen in de zoekopdracht. Het voordeel daarvan? Met een lager bod bereiken we meer mensen én spreken we meteen de juiste doelgroep aan.

 

Stel dat je biedt op een algemeen zoekwoord zoals ‘boek’. Dat levert bitter weinig relevante bezoekers op. Bovendien is het héél duur, omdat je concurreert met veel grotere spelers (met een groot budget).

 

Na de lancering van de campagne blijven we monitoren welke zoektermen en advertenties de meeste clicks en conversies krijgen. Zo sturen we bij waar nodig.

Verder bekijken we (via Google Analytics en Google Search Console) welke pagina’s op de website best scoren en waar optimalisatie nodig is.

Lanceer jouw website

Ook nood aan een bruisende website om jouw doelen te bereiken? Neem contact met ons op!

Samenvatting
  • Drupal 8
  • Focus op speelse, visuele website
  • Paragraphs