NOCHLESS: creatieve duizendpoten

Ocky, hanger voor je tuinslang.

Stap voor stap naar een webshop

Voor NOCHLESS primeert de fun-factor. Ze maken producten die ze zelf leuk vinden, wanneer de inspiratie opborrelt, en stellen die voor op een beurs (op “De Tuindagen van Beervelde” zijn ze steevast aanwezig).

De oprichters van NOCHLESS naast hun meest populaire vuurkorf.

Wanneer een ontwerp positief onthaald wordt, gaat het in productie. NOCHLESS ziet zeker de voordelen van een webshop, maar de hele investering in één keer doen, was voor hen moeilijk. Naast de kost voor het bouwen van de webshop, is er immers ook budget (en tijd) nodig voor marketing. Daarom beslisten we om het stapsgewijs aan te pakken: we bouwden een prachtige nieuwe website die later uitgebouwd kan worden tot een webshop.

Meertalige site in Drupal 8

De site werd gebouwd in Drupal 8. Omdat de taalondersteuning van Drupal 8 een pak beter is dan Drupal 7 was dit het uitgelezen moment om voor een meertalige website te gaan. De site werd volledig opgebouwd in het Engels en in het Nederlands. Binnenkort wordt ook een Franse versie toegevoegd.

Product in het Engels
Een voorbeeld van een product in het Engels

Eenvoudig te beheren

Bij NOCHLESS besteden ze hun tijd uiteraard het liefst in hun werkruimte. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat ze hun website bijzonder eenvoudig kunnen beheren. Samen met hen bespraken we hoe de website opgebouwd moest worden. We bepaalden een aantal productcategorieën die telkens verschillende varianten van een product groeperen. Het beheer hiervan werd gecentraliseerd opgebouwd. Daarnaast zorgden we ervoor dat nieuwe productgroepen en producten makkelijk en snel toegevoegd kunnen worden. Zo kunnen ze bij NOCHLESS hun creativiteit zorgeloos de vrije loop laten!

Marketingopvolging

Ook met de marketing hielpen we NOCHLESS een flink eind op weg. Samen met hen stelden we een marketingplan op. De komende maanden komen er fotoshoots, nieuwsbrieven en on- en offline campagnes. Veel zaken regelen ze al jaren heel goed zelf, maar samen kunnen we het merk naar een hoger niveau tillen.

Uitdagingen
  • Creatieve webshop voor een vrij beperkt budget
  • Eenvoudig beheer van een divers productengamma

 

Oplossing

  • Starten met een meertalige website in Drupal 8
  • Optimalisatie na lancering en marketingplanning
  • Centraal beheer van diverse producteigenschappen
  • Uitbreiding tot webshop in 2019

 

Resultaat

  • Creatieve en gebruiksvriendelijke website
  • Toekomstgericht dankzij flexibel beheer
  • De site kan samen met de klant groeien
Samenvatting