Nieuwe website voor Passiefhuis-Platform

Intro

Passiefhuis-Platform heeft na 15 succesvolle jaren een heuse facelift gekregen. Het resultaat mag er zijn: een nieuwe naam, een frisse huisstijl en een verbeterde website.

De website van Pixii weergegeven op mobiele toestellen.

Wat is Pixii?

Pixii (voorheen bekend als Passiefhuis-Platform) ondersteunt als neutrale wetenschappelijke onderzoeksinstelling de bouwactoren bij zowel innovatie, informatie en netwerking als op de werf. De organisatie wil inspireren en motiveren tot energiezuinig bouwen. Pixii verenigt toonaangevende bouwbedrijven,  levert professioneel advies en begeleiding aan bedrijven en particulieren en organiseert evenementen en gespecialiseerde opleidingen rond energiezuinig bouwen. De organisatie focust op vier essentiële thema’s: passief en energieneutraal bouwen, slimme gebouwen, diepe renovatie en geïntegreerd design.
 
Met andere woorden: Pixii is hét referentienetwerk voor energieneutraal bouwen in België.

De nieuwe website

Bij het maken van deze website hebben we samen gezeten met de klant en met sorryklaas;). De nieuwe huisstijl van Pixii werd door dit grafisch collectief bedacht en zij hebben dan ook het nieuwe design van de website ontworpen.
 
Bij de opbouw van de website kwam 3SIGN in the picture. Wij hebben de website gebouwd in Drupal 7. Zo konden we een verbinding maken met CiviCRM waarmee Pixii haar ledenbestand vlot kan beheren.
 
De website is opgedeeld in drie grote delen: Ontdek, Bouwpartners en Aanbod. Verder vindt u ook de pagina's Agenda en Nieuws. Voor de Pixii-leden is er een gebruikerspagina voorzien.

Ontdek

Verruim je kennis en laat je inspireren door voorbeeldprojecten.
 
Potentiële klanten kunnen zich laten inspireren door een uitgebreid overzicht van energieneutrale en passieve bouwprojecten. Elk project wordt beknopt omschreven en aangevuld met specificaties in de linker zijbalk. Een stijlvolle fotocollage bovenaan  geeft een duidelijke indruk van de binnen- en buitenkant van het gebouw.Pixii: laat je inspireren pagina op mobiele toestellen.

Verder kunt u  op deze pagina ook een grote hoeveelheid  leesvoer vinden. Om efficiënter te zoeken binnen de stapel artikels wordt gebruik gemaakt van een eenvoudige filter per categorie.

Bouwpartners

Ontdek onze leden en treed toe tot ons Kennisplatform Energieneutraal Bouwen
 
Op deze pagina vindt u alle organisaties en bedrijven die actief zijn op het Pixii kennisplatform. Per pagina verschijnen 21 bedrijven met hun logo. .
De filternavigatie (ook bekend als facet-navigatie) aan de linkerkant helpt u  om gerichter te zoeken binnen het overzicht.

De bouwpartners van pixii in een desktop browser

 
Elke bouwpartner heeft een detailpagina met de bedrijfsgegevens  en een korte omschrijving . De projecten waaraan het bedrijf heeft meegewerkt worden mooi gepresenteerd en u vindt er ook de nieuwsberichten en evenementen.

Aanbod

Op zoek naar ondersteuning, vorming, onderzoek of tools?
 
Op de pagina Aanbod vindt u de vijf voornaamste diensten van Pixii onderverdeeld in kleinere deeltaken. Deze worden uitvoerig beschreven zodat de bezoeker een duidelijk beeld heeft van wat elke dienst inhoudt.Pixii diensten en aanbod

Gebruikerspagina

Ingelogde leden van Pixii beschikken over een eigen gebruikersgedeelte. Deze pagina geeft hen de mogelijkheid om hun gegevens te bekijken en te wijzigen.  Deze gegevens worden opgehaald vanuit CiviCRM.  CiviCRM is een open source relatiebeheer software die vaak gebruikt wordt door non-profit organisaties om hun leden te beheren. Deze software is niet alleen gratis maar ook erg gebruiksvriendelijk.
 
Daarnaast kunnen de gebruikers nieuwe projecten, nieuwsberichten of evenementen aanmaken en krijgen ze een overzicht van wat ze voordien reeds hebben toegevoegd.

Pixii - Project aanmaken

Nieuws en Agenda

Op de Nieuwspagina vindt de bezoeker alle  nieuwsberichten rond energiebesparing, passiefbouw, nul-energie.  
Onder Agenda staan alle evenementen en activiteiten van Pixii en van de Pixii-leden. Via de website kunt u zich inschrijven voor een activiteit, waarna de inschrijving wordt opgenomen in CiviCRM.

Agenda en nieuws op de site van pixii
 
Via CiviCRM kan de klant de verdere organisatie van het hele evenement realiseren: aanwezigheden registreren, aftekenlijsten opstellen, badges afprinten, opvolgingsmails sturen, ...
 
Bekijk zeker de nieuwe website van PIXII!

Samenvatting
  • Drupal 7
  • ontwerp door sorryklaas;)
  • CiviCRM
  • Extranet
  • Solr facets