Nieuwe website Levanto: Jobwijzer

Intro

Websites bouwen is onze droomjob, zoveel is duidelijk. Voor wie zijn roeping nog niét heeft gevonden: geen paniek. De site die we ontwierpen voor Levanto helpt je om ook je ideale baan te vinden.

Levanto Jobwijzer voorpagina op iPad

Teamwork

Jobwijzer helpt jongeren om zich te oriënteren op de arbeidsmarkt en zo een passende baan te vinden. Via de website (met onder andere een beroepentest) komen ze in contact met diverse jobs en sectoren. Het project kwam tot stand door een samenwerking tussen Levanto en Stad Antwerpen. Wij namen het ontwerp en de uitwerking van de website voor onze rekening. En onze vrienden van Eps & Kaas zorgden voor de offline functionaliteit en de mobiele apps.

Spelmateriaal Levanto Jobwijzer

Website en app

We maakten de site zoals altijd met Drupal 8. Maar er is ook een applicatie beschikbaar voor Android en Apple (ontwikkeld door Eps & Kaas.) De website en applicaties zijn aan elkaar gekoppeld door Firebase van Google. Dat wil zeggen: als de beheerder de inhoud van de website aanpast, volgt de app automatisch. Het voordeel van de Firebase is dat je de app ook offline kunt gebruiken. (Bijvoorbeeld tijdens bosklassen waar geen of weinig internet is.) Als een bezoeker offline een contactformulier invult, wordt dat automatisch verzonden wanneer er terug verbinding is. Er gaat dus nooit info verloren.

Jobwijzer APP in App Store en Geopend op iPad
We gebruiken Firebase storage zodat je de app ook kunt gebruiken als er geen internet is. Dat is noodzakelijk: niet alle (workshop)locaties hebben een perfecte internetverbinding.

Ontwerp logo en campagnebeeld

Voor dit project lieten we ons (zoals meestal) van onze sympathiekste kant zien en ontwierpen we naast de site ook het logo en het campagnebeeld.

Logo voor Levanto Jobwijzer

We zorgden voor verschillende versies van het campagnebeeld zodat het altijd goed tot zijn recht komt. Op de mobiele versie staat de call-to-action bijvoorbeeld niet óp maar onder de foto.

Jobwijzer: jouw gids op de arbeidsmarkt

Jobwijzer, detailpagina over vrachtwagenchauffeur.

Wat kun je zoal uitspoken op de website van Jobwijzer?

  • Je vindt er uitleg over diverse sectoren met links naar interessante vacatures.
  • Je krijgt een alfabetisch overzicht van beroepen met uitgebreide info, een verklarend filmpje, links naar opleidingen, … en een verklarende woordenlijst i.v.m. solliciteren.
  • Je kunt er een test afleggen: via tien multiplechoicevragen komen jongeren een stapje dichter bij interessante jobs.
  • Scholen en verenigingen kunnen er workshops aanvragen.
  • Wil je ondanks alle info toch het lot laten beslissen? Waag je kans met de knop random sector.

Over Levanto

Levanto is een sociale onderneming die mee de arbeidsmarkt van morgen creëert – een markt waarin iedereen actief is. Levanto wil werkzoekenden en werknemers helpen om hun arbeidskansen te ontdekken en ontwikkelen via begeleiding, opleiding en bemiddeling. Voor werkgevers is Levanto een partner die helpt om deskundige medewerkers te vinden en om kwetsbare werknemersgroepen te ondersteunen.

De website van Levanto werd eerder door ons ontwikkeld.

Ook een website laten bouwen?

Wil je net als Levanto een beroep doen op onze diensten? Neem contact op met ons team.

PS. Zoek jij ook een job en blijk je toevallig een geboren developer te zijn? Ook wij hebben nog plaats voor jou. Stuur vrijblijvend een mailtje naar jobs@3sign.com.