Met soup’puccino spreekt natuurvoedingsbedrijf Lima jongere doelgroep aan

Intro

Volop genieten van 100% natuurlijke voeding

De slogan van Lima is ‘Voluit Leven’. De 100% plantaardige en biologische producten van het natuurvoedingsbedrijf uit Aalter helpen mensen om ten volle te leven met respect voor het natuurlijke evenwicht op aarde. Heerlijke soepen, pasta’s, ontbijtgranen, wafels, plantaardige dranken, koffievervangers en thee laten de klanten van Lima genieten van een evenwichtig voedingspatroon. Op élk moment van de dag en zonder in te boeten aan smaak!

soep met konijn in schuim

Jonger publiek én kinderen bereiken met soep

Lima is een premium merk dat topkwaliteit biedt aan het hogere segment – een veelal ouder doelpubliek. Vandaag hebben steeds meer jonge mensen interesse in gezonde en plantaardige voeding. Lima vond dat het tijd was om deze doelgroep aan te spreken, inclusief hun kinderen. Het geknipte product hiervoor? Het ruime gamma aan lekkere Lima soepen! Samen met communicatiepartner Bigtrees werd de soup’puccino campagne op poten gezet.
 

"Jonge mensen en kinderen laten genieten van een heerlijke kom soep: dat is het doel van de creatieve soup'puccino campagne."
 

Die legt een leuke link tussen de groentesoepen van het merk en de populaire koffiecultuur, waar barista’s een kop koffie omtoveren tot een klein kunstwerk. Bij soup’puccino gaat het om het ‘pimpen’ van soep met melkschuim van granendrank en allerlei smaakmakers zoals sojasaus, miso, rijstwafels etc. Zo wordt een kom soep een ware delicatesse!

Inspirerende, creatieve campagne met video’s en social media

De jonge doelgroep van de campagne is zeer mobiel en ‘always online’. Een website was dan ook het logische kanaal om de soup’puccino campagne tot leven te brengen. In een aantal toegankelijke video’s wordt uit de doeken gedaan hoe je zelf een lekkere soup’puccino kan maken. Door de leuke dierenfiguurtjes die in het melkschuim gevormd worden, vallen de soepen ook erg in de smaak bij kinderen. Parallel met de website lanceerde Lima een campagne op social media. Klanten werden aangezet om hun soup’puccino’s te delen op Instagram en Facebook en zo elkaar te inspireren.
 

Screenshot van limasoup website in firefox browser op desktop

Gebruiksvriendelijke, eenvoudige website

3Sign maakte de website voor de soup’puccino campagne. We creëerden een eenvoudige, gebruiksvriendelijk site die het opzet van de campagne to-the-point en helder uitlegt aan de bezoeker. Die heeft het immers ‘drukdrukdruk’ en wil snel weten waar het over gaat. De website is volledig responsive en werkt op desktop, tablet en smartphone, gezien de mobiele doelgroep.
 

"Op een eenvoudige website vindt de bezoeker handige video’s om zelf aan de slag te gaan met de Lima soepen."
 

Centraal op de website staan video’s om zelf aan de slag te gaan met de Lima soepen. Het doel is om de bezoeker te laten doorklikken op een van deze video’s. Uit de resultaten van de campagne blijkt dat zich heel wat jonge mensen bevonden onder de ‘doorklikkers’. Missie geslaagd! Dankzij de campagne genieten meer jonge mensen nu van een heerlijke kom soep. Bovendien kregen de Lima soepen een modern en fris imago.

Uitdagingen

Jonge doelgroep (inclusief kinderen) aanspreken met 100% plantaardige voedingsmiddelen van hoge kwaliteit.
 

Oplossing

  • Creatief concept dat soep linkt aan populaire koffiecultuur
  • Gebruiksvriendelijke website met inspirerende video's

 

Resultaat

  • Jonger doelpubliek wordt bereikt
  • Firs en modern imago voor de Lima soepen
Samenvatting
  • limasoup.com
  • Responsive website
  • Samenwerking met Bigtrees
  • One-page
  • Drupal 7
  • Online campagne