Het mooiste circulatieplan van Vlaanderen vind je in Sint-Niklaas

Intro

Een nieuw circulatieplan zodat voetgangers, fietsers en automobilisten veiliger door Sint-Niklaas navigeren? Daar hoort een duidelijke en toegankelijke website bij die inwoners en bezoekers snel wegwijs maakt. Bigtrees stond in voor het ontwerp van dit project, 3Sign bouwde een handige website voor de stad.

Ipad map

Een uitdagende opdracht

Na de circulatieplannen van Gent en Leuven besliste ook Sint-Niklaas een aantal straten aan te passen, gespreid over een termijn van 3 jaar tijd. Verkeerswijzigingen zorgen al snel voor ergernis bij weggebruikers, dus zet de stad terecht in op duidelijke communicatie. Zo kwam 3Sign in beeld.

Visuele voorstelling van het  verkeersplan

De website heeft een aantrekkelijk stadsplan met heel wat data en moet toch vlot werken. Dat was de grootste uitdaging aan dit project. In Drupal 8 ontwikkelden we een unieke lightweight map als SVG image met achterliggende Javascript-functionaliteit. Straten die veranderen hebben een kleurtje en een pointer, die een pop-upbericht toont als je erop klikt. Daarop vind je de essentiële informatie en een link naar een aparte webpagina met de uitgebreide uitleg, timing en aanpak. 

 

 

Ook virtueel is de toegankelijkheid optimaal

Je raadpleegt alle informatie via de kaart of via de opgelijste straten eronder, die je eenvoudig sorteert volgens straatnaam, startdatum of maatregel. Elk item in de lijst is openklapbaar en heeft voor de meeste straten zelfs duidelijke foto’s! Het type ingreep zie je ook meteen dankzij de slimme kleurkeuze. Gebruikers zonder javascript navigeren even vlot op de plattegrond en komen rechtstreeks van de pointer op de aparte webpagina.

Iphone x met site wijkcirculatie

Haast en spoed ...

… werken voor 3Sign even goed. De stad gaf ons een plan van de herstructurering, een ontwerp en een strakke deadline. Bigtrees zorgde voor de vormgeving, 3Sign nam de technische uitwerking voor zijn rekening. Op maar 4 weken tijd! Een pittige opdracht, maar eentje waar we met veel plezier én trots op terugkijken.

 

Bekijk de site

Samenvatting