Brabants Apothekers Forum bespaart tijd met gebruiksvriendelijke nieuwe website

Intro

Beroepsvereniging voor Vlaams-Brabantse apothekers

Het Brabants Apothekers Forum ondersteunt apothekers in de provincie Vlaams-Brabant in hun dagelijkse werking en bij de veranderingen en uitdagingen waarmee ze te maken krijgen. De leden kunnen bij BAF terecht voor opleidingen, vorming, invullen van vacatures, overnames, verwerken van de voorschriften en veel meer. De beroepsvereniging stimuleert samenwerking en zet sterk in op beleidsontwikkeling, met als hoofddoel het bieden van kwaliteitsvolle geïntegreerde zorgverlening aan elke patiënt.

Screenshot website BAF op iPad

Duidelijk gestructureerde website

De website van BAF bevat een schat aan informatie. Het is belangrijk dat de bezoeker (apotheker) snel vindt wat hij nodig heeft. Daarom besteedde 3SIGN veel aandacht aan een heldere structuur van de site. In de sector ontwikkelden we eerder al de websites van de apothekersverenigingen uit de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen. We wisten dus goed met welke uitdagingen BAF te kampen had en konden ons perfect inleven in hun doelstellingen.

homepage baf op ipad mockup

 

Dankzij de nieuwe website besparen we heel wat tijd. Het beheer is zeer gebruiksvriendelijk en alles werkt vlot en foutloos.

Tijdens het vooronderzoek brachten we nauwkeurig in kaart welke inhoud er op de website en het extranet zou komen. Zoals altijd hielden we rekening met aspecten als gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en eventuele integratie met bestaande oplossingen of systemen. Maatwerk is voor ons geen enkel probleem maar als er voor een bepaalde vraag al een goede oplossing aanwezig is op de markt, stellen we deze voor aan onze klanten. Uiteindelijk kwamen we tot een eenvoudige, duidelijke opbouw voor de website.

We kregen al heel wat positieve reacties van apothekers, die snel en eenvoudig vinden wat ze zoeken op onze nieuwe website.

Synchronisatie met CRM-pakket

baf synchroEen groot deel van de informatie op de nieuwe website van BAF is afgeschermd op het extranet. De leden krijgen eenvoudig en veilig toegang dankzij een synchronisatie met het bestaande CRM-pakket van de beroepsvereniging. Dit proces verloopt volledig automatisch zodat de toegangscontrole altijd up-to-date is.

Stapsgewijze ontwikkeling in Drupal 8

We ontwikkelden de website en het extranet in Drupal 8, een toekomstgerichte keuze die BAF nog veel uitbreidingsmogelijkheden biedt. Bepaalde functionaliteiten van de website werden in overleg met de klant pas in een latere fase uitgewerkt, bv. de filters en de inschrijvingsprocedure bij de activiteiten. Bij aanvang van het project waren de verschillende modules die hiervoor nodig zijn namelijk nog niet beschikbaar voor Drupal 8.

De vernieuwde website en het extranet bieden onze beroepsvereniging heel wat nieuwe mogelijkheden om onze werking te optimaliseren voor onze leden.

Op die manier werd vermeden dat we onnodig veel tijd investeerden in de ontwikkeling van een functionaliteit die nadien mogelijks herwerkt zou moeten worden. Intussen is het project afgerond, netjes binnen de vooropgestelde timing en het budget. BAF kreeg al veel positieve reacties van apothekers, die makkelijk hun weg vinden op de site.

baf op de macbook en ipad op een bureau

 

Uitdagingen
 • Creatie van een overzichtelijke, gebruiksvriendelijke website voor Brabants Apothekers Forum

 

Oplossing

 • Supersnelle website in Drupal 8
 • Beveiligd extranet voor leden

 

Resultaat

 • Eenvoudig beheer en opvolging zorgt voor tijdswinst
 • Bezoekers vinden makkelijk de info die ze zoeken dus tevreden gebruikers
 • Veel mogelijkheden voor uitbreiding dankzij toekomstgerichte software
Samenvatting
 • baf.be
 • Snelle website met eenvoudig beheer
 • Overzichtelijke weergave van uitgebreide documentatie en informatie
 • Extranet
 • Ontwikkeld in Drupal 8
 • Synchronisatie met huidig CRM-pakket
 • Uitgebreide functionaliteit voor evenementen en opleidingen

 

  Wat de klant erover vertelt

  De vernieuwde website en het extranet bieden onze beroepsvereniging heel wat nieuwe mogelijkheden om onze werking te optimaliseren voor onze leden. We kregen al heel wat positieve reacties van apothekers, die snel en eenvoudig vinden wat ze zoeken op onze nieuwe website.

  We besparen bovendien heel wat tijd, het beheer is zeer gebruiksvriendelijk en alles werkt vlot en foutloos.