3sign bouwt nieuwe site voor go4circle

Intro

Dat we bij 3sign een groen hart hebben, is geen geheim. Een nieuwe website ontwikkelen voor go4circle, de Belgische federatie van de afval- en recyclagesector, is dan ook een opdracht die ons op het lijf geschreven is.

Go4Circle website op een iPhone 6

go4circle x 3sign

go4circle streeft samen met haar leden naar een toekomstgerichte en circulaire economie. Ze adviseren producenten en overheden om de juiste stappen te zetten naar een duurzaam ecosysteem.

3sign werd door go4circle gevraagd om de website in een nieuw en hipper jasje te steken. Tegelijk moest de site ook vlotter en beter gemaakt worden om administratieve achterstand zoveel mogelijk weg te werken.

Administratieve vereenvoudiging

Sharing is caring

go4circle wil zijn boodschap snel en duidelijk overbrengen. Daarom is het belangrijk dat ze via alle mogelijke kanalen kunnen communiceren. Daarom voegde 3SIGN deelknoppen toe aan de website die het mogelijk maken om in één klik een artikel te delen op de verschillende sociale media. Correct ingestelde metatags zorgen ervoor dat de juiste velden weergegeven worden.

Artikel van go4circle delen in facebook

Van website naar nieuwsbrief

Nieuwsbrieven en mails kunnen vanaf nu rechtstreeks vanaf de website verstuurd worden naar de verschillende doelgroepen. We zorgden voor een handige Mailchimp-integratie waarin go4circle kan kiezen uit een aantal op maat gemaakte templates.

Een overzicht van de Malchimp Campagnes die vanuit de website veronden werden
Op dit screenshot zie je een overzicht van alle MailChimp campagnes die vanuit de website verzonden werden.

Door een of meerdere artikels op de website te selecteren, worden deze automatisch geïntegreerd in de nieuwsbrief. Snel de preview nakijken en de mailing is klaar om te versturen.

Vroeger liep dit allemaal via een apart systeem waardoor we vaak moesten copy-pasten. Het nieuwe systeem levert ons een grote tijdsbesparing op.

Maarten Geerts, communications manager bij go4circle.
 

Automatische mails

Leden die deelnemen aan een werkgroep of taskforce kunnen alle info, meeting-agenda’s en verslagen terugvinden op de website. Ze kunnen zich vanaf nu ook inschrijven om automatische mails te ontvangen wanneer er updates zijn binnen een werkgroep.

Daarnaast werd ook op het go4circle discussieplatform de mogelijkheid gecreëerd om je in te schrijven voor automatische mails bij updates binnen een gevolgde discussiethread.

Eenvoudig navigeren

Filternavigatie op de website van Go4Circle getoond via een animated GIF

Artikels worden vanaf nu onderverdeeld per thema en vervolgens ook nog apart gestructureerd voor pers en academy. go4circle kan zo de artikels beter spreiden over de site terwijl je als bezoeker makkelijk en snel de juiste info terugvindt.

Slechts één login

Vroeger hadden de medewerkers en leden van go4circle zowel een login nodig voor de website als voor het fe-book, het online archief van artikels uit de digitale nieuwsbrief. Informatie raakte hierdoor versnipperd. Door alles op één plek samen te brengen krijg je meteen een duidelijk overzicht van alle relevante informatie en functionaliteiten.

Indeling in samenwerkingsniveaus

Partners worden vanaf nu ingedeeld op basis van samenwerkingsniveaus (diamond, platinum en golden partners). Hierdoor is het makkelijk om onderscheid te maken tussen de partners binnen de website.

Screenshot van de pagina voor partners op een iPad met aan Adelaar in de voorgrond
Diamond partner zoals Lybover kunnen artikels publiceren op de site van Go4Circle. Deze artikels komen in een aparte categorie en krijgen een duidelijk label mee.

Drupal en afgeschermde inhoud

Drupal is geknipt om een website met verschillende toegangsniveaus te bouwen. Medewerkers, leden, partners en anonieme (niet ingelogde) bezoekers, krijgen zo toegang tot bepaalde functionaliteiten binnen de website.

voorbeeld van een afgeschermd artikel op de site van go4circle

Go4circle kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat bepaalde artikels of secties van de site achter een zogenaamde paywall afgeschermd worden. De titel, de auteur, de publicatiedatum en de tags zijn nog steeds zichtbaar, maar om het volledige artikel te kunnen lezen, moet men inloggen of lid worden.

Vroeger zat het volledige artikel in ons ledenportaal waardoor Google het ook niet indexeerde. Nu kunnen we wél de titel van het artikel weergeven, wat voor een betere vindbaarheid in Google zorgt

Maarten Geerts, communications manager

Ook externe bezoekers kunnen makkelijk een login krijgen waarmee ze de informatie kunnen raadplegen of aanpassen die voor hen bestemd is.

Belangrijke extra’s

Tenslotte zorgde 3SIGN voor een aantal extraatjes die de website van go4circle helemaal af maken.

 • De agenda werd opgebouwd aan de hand van facets via het supersnelle SOLR zoekplatform. Bezoekers kunnen dankzij de filters heel snel de meest relevante activiteiten terugvinden.
 • Op de home-pagina maakten we gebruik van de Masonry jQuery plugin. Hierdoor wordt alles weergegeven in een overzichtelijke tegelstructuur.
 • Dankzij de priority navigation plugin kan Go4Circle zelf kiezen welke items en thema’s op een mooie responsive manier in het hoofdmenu terecht komen.
 • De website is meertalig: er is zowel een Nederlandstalige als een Franstalige versie.
 • Bij de voorstelling van het team maakten we gebruik van animated GIF’s.

Maarten Geerts

Onze nieuwe website is echt zoveel handiger en werkt zeer intuïtief. Zowel voor ons als voor onze bezoekers is dit een enorme stap voorwaarts.”

Maarten Geerts, communications manager bij go4circle

Samenvatting
 • Drupal 8
 • Administratieve vereenvoudiging
 • Uitgebreide mailmogelijkheden
 • Contentbeheer op basis van rollen
 • Uitgebreid ledenportaal
 • SOLR zoekplatform
 • Meertalige website
Wat de klant erover vertelt

De vernieuwde website maakt ons communicatieleven een pak eenvoudiger. Alle informatie die we willen delen staat nu op één centrale plaats. Een grote win voor ons, want wij kunnen nu sneller en efficiënter informatie delen. En ook een win voor onze leden, want zij vinden nu alle werkgroepverslagen, interessante artikels, opleidingen, enz. op één plek. Het feit dat leden en stakeholders met mooie woorden strooien over onze website doet alleen maar extra deugd.