Website en ledenbeheersysteem voor VVOG

VVOG Website

Samen met de overname van de technische cel binnen 2Mpact namen we ook het project van de Vlaamse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (VVOG) over. VVOG is de wetenschappelijke beroeps- en ledenvereniging van, voor en door gynaecologen, assistenten in opleiding en gynaecologen op rust. Hun missie: “partner voor vrouw en vrouwenarts”.

Wat doet VVOG?

VVOG zorgt voor navormingen zodat de leden hun beroep kwaliteitsvol kunnen blijven uitoefenen, daarnaast verdedigt het ook de belangen van de obstetrie en gynaecologie. Tot slot is het een ontmoetingsplaats voor alle leden.

De vereniging maakt al jaren gebruik van een Filemaker oplossing voor het bijhouden van vitale gegevens zoals de contactgegevens, lidmaatschapsgegevens, bijdragen en evenement deelnames van haar leden. Ook de huidige website was zowel grafisch als technisch toe aan een opfrissing.

Technische keuzes

Voor de uitwerking van het CMS (Content Management Systeem) en CRM (Constituent Relationship Management) werd gekozen voor een Drupal 7 website met CiviCRM integratie. Drupal is het framework om gebruiks- en onderhoudsvriendelijke websites te bouwen, gekoppeld aan CiviCRM om uw ledenbestand up to date te houden. Zowel Drupal als CiviCRM zijn open-source, wat betekent dat de code openbaar en vrij beschikbaar is.

De uitwerking

De opbouw van dit project verliep in verschillende fasen, na de opzet van Drupal en CiviCRM werden alle vitale gegevens geïmporteerd en dubbele contacten ontdubbeld met de ingebouwde merge functionaliteit van CiviCRM. Nadien werden de belangrijkste componenten uitgewerkt zoals lidmaatschap aanvragen/vernieuwen en de evenement registratie met wachtrij en/of goedkeuring van moderator. Betalingen verlopen via overschrijving of Mollie, een online betaalplatform. Leden van VVOG krijgen toegang tot afgeschermde pagina’s via het extranet en kunnen hun gegevens beheren via de profiel pagina.

VVOG website

Het resultaat is een klantgerichte oplossing waarbij technologie als middel wordt gebruikt om een goede en vlotte organisatiewerking te voorzien.

Vind onze uitwerking op vvog.be.