Logo en drukwerk DrupalCamp Ghent 2018 

drupalcamp ghent

DrupalCamp is een jaarlijkse tweedaagse bijeenkomst rond de opensource software Drupal. Naast boeiende voordrachten en workshops staan er ook heel wat andere activiteiten op het programma die het community-gevoel versterken. Van lekker eten samen tot een gezellige avond uit.

DrupalCamp mikt op een breed publiek. Zowel ontwikkelaars als klanten kunnen tijdens deze tweedaagse heel wat bijleren over websites, webapplicaties en webshops in al hun facetten. Uiteraard komt de technische kant aan bod, maar er is ook aandacht voor menselijke aspecten, marketingdoeleinden…

Werp zeker eens een blik op het programma!

Een realisatie van vrijwilligers

De drijvende kracht achter DrupalCamp is een groep enthousiaste vrijwilligers. Dit zijn
ontwikkelaars, projectmanagers en andere profielen uit diverseVlaamse Drupal-bedrijven. Ook de sprekers zijn vrijwilligers.

vrijwilligers drupalcamp
Een deel van de vrijwilligers die meewerkten aan de editie van 2018

Ondergetekende was dit jaar opnieuw de drijvende kracht achter al het ontwerpwerk voor DrupalCamp. Ook in 2015 werkte ik mee aan DrupalCamp Leuven. De T-shirts met het logo van de succesvolle editie in 2012 zijn nog steeds erg gegeerd.

Het logo

Het logo dat in 2016 door Ophelia van Nordicmaterial ontworpen werd, vormde het startpunt voor het nieuwe logo. Het beeld van de Gentse skyline sloot perfect aan bij deze Gentse editie van DrupalCamp en mocht uiteraard niet ontbreken.
Ik koos echter voor een meer ‘organische’ stijl met lijnen die niet perfect recht lopen. De herfstkleuren sluiten mooi aan bij de sfeer die ik wilde oproepen.

logo drupalcamp ghent

Huisstijl en drukwerk

Bij de organisatie van een evenement als DrupalCamp, komt uiteraard ook heel wat drukwerk kijken. Het meest opvallend zijn de programmaboekjes. Ik heb gekozen voor een vrij atypische maar erg gebruiksvriendelijke opmaak. Omdat het boekje rond je nek hangt, is een klein formaat handig. Ook de opmaak is hierop afgestemd. De cover is diagonaal maar binnenin koos ik voor een verticale opmaak. Zo kan je alles makkelijk lezen terwijl het boekje rond je nek hangt.

Programmaboekje DrupalCamp Ghent 2018

Voor de liefhebbers: het boekje is niet gemaakt met Adobe Indesign, maar met de
bèta versie van Affinity Publisher. Het was een gok om met een gloednieuw
programma in bèta versie te werken maar dat is prima gelukt!

screenshot affinity publisher
Screenshot van Affinity Publisher

Naast het programmaboekje zijn er nog heel wat andere zaken ontworpen voor deze editie: T-shirts, allerhande banners, lanyards, drinkbus, posters en pijlen, een trofee voor de sponsors en zelfs sokken!

drupalcamp kousen

Blijf op de hoogte via Twitter en Facebook!